Μια καλή ευκαιρία για την μπασκετική Θεσσαλονίκη

Στέλιος Παρθενάκης10 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσημη αρχή χθες για την νέα Basketleague με την κλήρωση και τις ημερομηνίες να γίνονται γνωστές.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μιλώντας στον Βασίλη Βλαχόπουλο και τον Κώστα Πετρωτό άφησε μήνυμα αισιοδοξίας και τόνισε ότι παρά την πανδημία γίνεται το καλύτερο που επιτρέπεται από όλες τις πλευρές. Πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και η επίτευξη χορηγιών σε όλα τα επίπεδα.

Τα παραπάνω φυσικά έχουν άμεση σχέση και με τις ομάδες της πόλης. Τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη ή όποια σειρά θέλει ο καθένας.

Κανείς δεν μπορεί να τάξει στους απαιτητικούς μπασκετικούς της πόλης διακρίσεις στην Ευρωλίγκα, Πρωταθλήματα ή Κύπελλα.

Όμως, η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο θετική ύστερα από πολλά χρόνια. Εκκρεμεί βέβαια η τελική απόφαση της FIBA για τον Άρη, αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για θετική έκβαση.

Ο Ηρακλής έχει δείξει ότι αποκτάει σταδιακά ταυτότητα και τα τέσσερα φιλικά με Ολυμπιακό (2), ΠΑΟ και Περιστέρι έδειξαν μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είναι άνθρωπος που βλέπει σα μια σπουδαία ευκαιρία την παρουσία τους το Ιβανώφειο, οπότε οι παίκτες του είναι ο θησαυρός του και με αυτούς θα κάνει ότι περισσότερο μπορεί. Ο Ηρακλής έχει σταφ και έχει οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Η μοναδική ένσταση είναι κατά πόσο ο Θόδωρος Δρακόπουλος που είναι άρρωστος Ηρακλειδέας θα μπορέσει πλέον να έχει εκτός από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αφού η εμπλοκή του είναι κάτι παραπάνω από έντονη. Είναι όμως μια παράμετρος που θα απασχολήσει στη διάρκεια της χρονιάς.

Στον ΠΑΟΚ τα πράγματα έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους. Ο Θανάσης Χατζόπουλος μπήκε με συναίσθημα και ευθύνη μπροστά στη σωτηρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και είναι αποφασισμένος να τη συμμαζέψει. Νέα πρόσωπα στη διοίκηση σε επιτελικά πόστα και ένα νοικοκύρεμα που φαντάζει αξιόπιστο και ελκυστικό. Όμως, έχει φωνάξει με χίλιους τρόπους… ότι δεν επαρκεί μόνος. Ας σταθούν και ας ενεργοποιηθούν και υγιείς επιχειρηματίες της οικογένειας του ΠΑΟΚ όπως ο Κώστας Αμοιρίδης και τότε τα στάνταρ θα είναι ακόμη πιο θετικά.

Στον Άρη σίγουρα τα περιθώρια είναι πιο σφιχτά. Η ύπαρξη οκτώ ban πιέζουν τους ανθρώπους μιας πολύ ιστορικής ομάδας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολλές απαιτήσεις. Θέλει μια μακροχρόνια συνέπεια και συνεννόηση, για να μπορέσουν οι κίτρινοι να ανταπεξέλθουν, αλλά τουλάχιστον το γεγονός ότι υπάρχει μια διοίκηση που έχει το λαϊκό έρεισμα θα λειτουργήσει θετικά, μιας και μιλιέται η γλώσσα της αλήθειας. Ο κόσμος θα στηρίξει, θα πρέπει να τρέξει… από την Πολιτεία το θέμα της παραχώρησης του Αλεξανδρείου και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, γιατί ο απλός Αρειανός θέλει να βλέπει και ωραίο μπάσκετ. Όμως, αν Σούλερ και Τσάλμερς με Ντεκόζι-Μιλόσεβιτς-Ντραγκίσεβιτς βοηθήσουν τον Σάββα Καμπερίδη, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Εν κατακλείδι, δε θέλει πολλά σε πολύ δύσκολους καιρούς, για να πάρει μπροστά το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης είδαν πέρσι τι θα πει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπως και ο Ηρακλής ένιωσε στο πετσί… του 8 χρόνια την κατρακύλα. Ευκαιρία λοιπόν η φετινή χρονιά έστω και στον κορωνοϊό να στείλει ένα μήνυμα επιστροφής στο ελληνικό μπάσκετ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.