Μία και μοναδική Rolls-Royce πουλήθηκε στην Ελλάδα για το 2023 και την πήρε ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ (pics)

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2024

Ένα εντυπωσιακό και υπερπολυτελές αυτοκίνητο ανήκει στη συλλογή ιδιοκτήτη ομάδας του Big-5.

Πρόκειται για μία Rolls-Royce «Cullinan» και το όνομα της παραπέμπει στο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα ενώ η τιμή της στην Ελλάδα πλησιάζει τις 500.000 ευρώ.

Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερη για την Rolls-Royce για δύο συγκεκριμένους λόγους. Για πρώτη φορά στην ιστορία η εταιρία κυκλοφόρησε το πρώτο της ηλεκτρονικό μοντέλο την «Spectre», ενώ σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων αγγίζοντας τα 6.032 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Μόλις ένα από αυτά τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξε στην Ελλάδα. Η «Cullinan» το πρώτο της υπερπολυτελούς μάρκας του BMW Group, σύμφωνα με πληροφορίες αγοράστηκε από τον Δημήτρης Μελισσανίδης. Με τον ισχυρό άντρα της Ένωσης να μεγαλώνει και άλλο την συλλογή του.

Το όνομα του αυτοκινήτου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς παραπέμπει στο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί έως σήμερα. Η άκρως εντυπωσιακή «Cullinan» έχει μήκος 5,34 μέτρα, πλάτος 2,16 μ., ύψος 1,83 μ. και μεταξόνιο 3,3 μέτρα. Όσοι μπουν ο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα νιώσουν ως «αριστοκράτες» 4 ή 5 επιβάτες, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, όπου μπορεί να επιλεγεί είτε τριθέσιος πάγκος είτε δύο ανεξάρτητες πολυθρόνες. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα.

Φωτογραφία: BMW Group

Κινητήρας του υπερπολυτελούς SUV είναι ο 12κύλινδρος των 6,75 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 850 Nm ροπής στις 1.600 rpm. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h δεν ανακοινώθηκε, όμως το βάρους 2.660 kg SUV μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η κίνηση περνά φυσικά σε όλους τους τροχούς, ενώ η ανάρτηση Magic Carpet Ride «σβήνει» τις ανωμαλίες κάθε τερέν.

Φωτογραφία: BMW Group

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.