Μία ήττα που πονάει, γιατί μπορούσε να την αποφύγει

Κώστας Πετρωτός25 Οκτωβρίου 2021


Προφανώς μία ήττα σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να μπει ως απώλεια βαθμών στην ίδια κατηγορία με τη ισοπαλία κόντρα στον Βόλο στην Τούμπα την προηγούμενη Κυριακή. 

Παρόλα αυτά κι αυτή προκαλεί σκάσιμο στον οπαδό του ΠΑΟΚ, πολύ απλά γιατί ο Δικέφαλος θα μπορούσε να την αποφύγει άνετα. 

Δυστυχώς, και όσο κι αν δεν είναι καλό να μιλάμε για έναν μόνο παίκτη ως αιτία, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αδυναμία του Εσίτι στην πίεση που του έβαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις έπαιρνε την μπαλα στα πόδια του. 

Ο Αγκιμπού Καμαρά τον εξέθεσε-αυτή είναι η πικρή αλήθεια-και από δύο ενέργειες-κλεψίματα του MVP παίκτη του αγώνα κρίθηκε το ματς. Φυσικά, αν ο Μιχαηλίδης σκόραρε στο 58’ ή ο Αϊτεκίν έδινε πέναλτι στο τέλος στο χέρι του Ρέαμπτσουκ (θα ήταν αυστηρό αλλά έχουν δοθεί άπειρα τέτοια και στην Ευρώπη), ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει μία μεγάλη ανατροπή έστω και μέχρι την ισοπαλία. 

Θα είναι, όμως, λάθος να πούμε ότι αυτοί ήταν οι λόγοι της ήττας, Το βασικό είναι ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε πλήρως στην μεσαία γραμμή στο διάστημα που έπαιξε ο Εσίτι, επένδυσε στα λάθη του Νιγηριανού και δικαιώθηκε. 

Αν ο Κούρτιτς δεν είχε τεθεί νοκ άουτ από την ώρα που επέστρεψε από την εθνική Σλοβενίας ή ο Ελ Καντουρί είχε τουλάχιστον ένα ματς ακόμη στα πόδια του για να είναι βέβαιος ο Λουτσέσκου ότι μπορεί να τον βάλει από την αρχή, τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά. 

Το έχω γράψει και άλλες φορές: ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα δύο ταχυτήτων στο ρόστερ της και αυτό κοστίζει όταν τα βαριά χαρτιά της δεν είναι όλα έτοιμα. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και μία χειμερινή μεταγραφική περίοδος που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω αρκεί να γίνουν σωστές επιλογές και έξυπνες μεταγραφές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.