Μία ήττα με πολύ... ζουμί για τον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team14 Μαΐου 2021

Ας πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός για το 1-0 της περασμένης Τετάρτης. Ας αποδίδονται εύσημα στον Πέδρο Μαρτίνς γι’ αυτήν τη νίκη. Ας αναλύονται θριαμβευτικά τα πλάνα της νίκης των γηπεδούχων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι ας – στην τελική – απολαμβάνουν τις δάφνες της οι νικητές… Tο προχθεσινό 1-0 (όσο και να το σπρώξουν…) δεν αλλάζει μήτε τελεία στον χάρτη του Πρωταθλήματος. 

Αυτό είναι το σημαντικό. Το σημαντικότερο είναι πως δεν αλλάζει τελεία και στον χάρη του Κυπέλλου. Κι εδώ επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως ο χλιαρός αγώνα του Πρωταθλήματος ουδόλως θα μοιάζει στον καυτό Τελικό του Κυπέλλου. Ουδεμία σχέση θα έχουν αυτοί οι δυο αγώνες. Ουδεμία σχέση θα έχει κι αυτός ο ΠΑΟΚ με εκείνον!

Ως εκ τούτων είναι εκ των ουκ άνευ κάθε συζήτηση διαμόρφωσης συμπερασμάτων από σύγκριση των δύο ομάδων σε έναν αγώνα. Από ανάλυση φυσικά, κάθε ομάδας ξεχωριστά… Ναι! Χωρά πολλή συζήτηση. Και διαμορφώνονται πολλά συμπεράσματα από αυτή. Η ήττα αυτή για τον ΠΑΟΚ δεν έχει μόνον πολλά οφέλη. Έχει και πολύ …ζουμί! Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε σχεδόν τα πάντα από τον Ολυμπιακό. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε – εάν κι εφ’ όσον φάνηκαν - ελάχιστα από τον ΠΑΟΚ. Δε γινόταν κι αλλιώς καθώς ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τη μέγιστη πληρότητα του κι ο ΠΑΟΚ με την ελάχιστη. Δίχως τούτο να σημαίνει – το καθιστούμε σαφές - πως αίφνης ο ΠΑΟΚ απέκτησε πλεονέκτημα κι ο Ολυμπιακός μειονέκτημα γνώσεων ο ένας έναντι του άλλου. Προς Θεού, όχι. 

Απλά, ο Πάμπλο Γκαρσία «δοκίμασε» τον Πέδρο Μαρτίνς. Δε συνέβη το αντίθετο. Εάν δε, κι εφ’ όσον το συμπέρασμα από αυτήν την δοκιμασία βοηθήσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ… Στον Τελικό θα φανεί! Εμείς πάντως, θεωρούμε πως μπορεί να έχασε ο ΠΑΟΚ τρεις βαθμούς αλλά… Κέρδισε χρόνο συντήρησης κι αποκατάστασης όσων ήταν απόντες από τον αγώνα και παρόντες στα pits. Κέρδισε το πρακτικό … ζύγισμα της πάνω-κάτω πιθανής αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού στον τελικό. 

Κέρδισε και την πρακτική … μέτρηση πιθανών δικών του αγωνιστικών επιλογών για τον Τελικό. Με λίγα; Πολύ το… ζουμί, πολλά και τα οφέλη από τη μάλλον, χαλαρή ήττα. Τι σημαίνει τούτο; Εξαρτάται από την ανάλυση, διαχείριση και την αξιοποίηση και του… ζουμιού και των οφελών. Κι εδώ επιμένουμε πως ο ΠΑΟΚ ως ηττημένος δεν είναι υποχρεωτικά και χαμένος. 

Ίσως μάλιστα, είναι και κερδισμένος. Εάν κι εφ’ όσον αναλύσει, διαχειρισθεί κι αξιοποιήσει ορθά όσα κυρίως, δεν μπορούσε, να κρύψει ο Ολυμπιακός... Αυτό είναι η μία πλευρά του (…τυχόν) κέρδους του από το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ποια είναι η άλλη; Η διόρθωση των κακώς κειμένων του ΠΑΟΚ τα οποία φάνηκαν (…κι) εκεί. Δεν ήταν δα κι αλάνθαστος προχθές. Όλα κι όλα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.