Μία «επιστροφή» με ερωτηματικά αλλά και με πιθανότητες έκπληξης

Δημήτρης Μπούζας19 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ρουμάνος κόουτς πιστεύει στο ταλέντο του Βραζιλιάνου και θεωρείται σίγουρο ότι θα του δώσει τη δεύτερη ευκαιρία, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσή για τον παίκτη και ωφέλιμη παράλληλα για την ομάδα.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν είναι λίγοι οι ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι αποδέχθηκαν θετικά την είδηση της επιστροφής του Λέο Ζαμπά και την άποψη του Λουτσέσκου για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. 

Υπάρχουν βέβαια και μερικοί οι οποίοι χωρίς να δείχνουν ότι τους δυσαρεστεί ή τους βρίσκει σύμφωνους, που διαφωνούν ή συναινούν, από τη στιγμή μάλιστα που δημόσια ο Λουτσέσκου δήλωσε πως πιστεύει στον παίκτη και πως μπορεί με μια καλή διαχείριση, αλλά και αντίστοιχη από μέρους του σωστή συμπεριφορά, η Τούμπα να ξαναδεί έναν χαρισματικό και θυελλώδη μπουκαδόρο, όπως ήταν ο Λέο στο ξεκίνημα της καριέρας του. 

Είναι γνωστό το τι και ποια οδήγησαν το νεαρό Βραζιλιάνο στην αγωνιστική του απαξίωση. Πέρα από τον τραυματισμό του ο οποίος εξαιτίας και της δικής του ευθύνης εξελίχθηκε σε μια περιπέτεια, του καταλογίζεται άσχημη εξωγηπεδική ζωή. Ο επίσημος ΠΑΟΚ τον έστειλε δανεικό στην πατρίδα του. 

Ο δανεισμός έκλεισε τον κύκλο του και η περίπτωση του τέθηκε υπόψιν του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος καταθέτοντας την άποψη του και υποστηρίζοντας ότι ο Ζαμπά «έχει να προσφέρει», σαφέσταστα άναψε και το πράσινο φως για την επιστροφή του στην Τούμπα. 

Αυτή η επιστροφή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα στοίχημα για το Ρουμάνο. Για τον παίκτη βέβαια είναι κάτι παραπάνω, το να πετύχει να ξαναβρεθεί στο βασικό σχήμα ή πολύτιμος μέσα στο νέο ρόστερ που εικάζεται ότι σύντομα θα ενισχυθεί. Συμπερασματικά και κλείνοντας κάπου εδώ το θέμα, μπορούμε να επαναλάβουμε ότι η συγκεκριμένη επιστροφή που συνοδεύεται από ερωτηματικά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και τις πιθανότητες μιας ευχάριστης έκπληξης.

Πάμε όμως και στο σημερινό παιχνίδι. Ο αντίπαλος από τις πλέον σκληροτράχηλες ομάδες με το ισχυρότατο κίνητρο της διεκδίκησης μιας θέσης στη προνομιούχο εξάδα, δεν είναι εύκολος. Ως εκ τούτου, τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιοι (ούτε η ομάδα, ούτε ο κόσμος της) να ισχυριστούν το κλασικό και κοινότυπο της «κεκτημένης ταχύτητας» μετά το άνετο πέρασμα από τους «Ζωσιμάδες». 

Είναι ένα άλλο παιχνίδι το σημερινί, με διαφορετικές παραμέτρους. Η αγωνιστική που ξεκινάει από σήμερα θα επιφυλάσσει (προφανώς) όχι μόνον ότι ελπίζει και περιμένει ο καθένας, αλλά και κάποια απρόβλεπτα δυσάρεστα, εάν δεν εκτιμήσει σωστά το πως θα αντιμετωπίσει αυτό που θα βρει απέναντι του. Ο αντίπαλος δεν «προσφέρεται» για εφησυχασμούς.

ΥΓ1: Το αφεντικό αγοράζει (Μανωλάς) αλλά και ξεπουλάει. Έξυπνες εξισορροπήσεις που μόνον οι ψαγμένοι τις εντοπίζουν. Κι αυτό γιατί από την πίσω πόρτα έχει βγάλει ήδη στο παζάρι τον μισό Ολυμπιακό (Καμαρά, Σισέ και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει), σε συμφωνία με τον τιτανομέγιστο μάνατζερ Ραϊόλα, να τους πακετάρει για μεγάλες μπίζνες. Στόχος ιδιαίτερος η Νιούκαστλ των σεϊχηδων.

ΥΓ2: Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τους ορισμούς κατά παραγγελία του Ολυμπιακού. Οχι μόνον για τον εαυτό του, αλλά και για τους παρατρεχάμενους. Να μην αναφερθούμε σε ονόματα, γιατί θα παρεξηγηθούμε.

ΥΓ3: Κάπως πιο καθαρό το μήνυμα της τελευταίας ανάρτησης του Γιώργου Σαββίδη. Η φωτό του από τις σουίτες της Τούμπας δηλώνει ξεκάθαρα – ελπίζουμε – ότι σύντομα ο αντιπρόεδρος του δικέφαλου θα βρεθεί κοντά στην ομάδα.

Καλό ταξίδι Παναγιώτη

Καθυστερημένα πληροφορήθηκα το θάνατο του Παναγιώτη Τσολακίδη. Καλός φίλος, αξιόλογο μέλος της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας, ο πολύμαθος και γλωσσομαθής, αλλά και υψηλού επιπέδου διαιτητής σε ποδόσφαιρο και σε καλαθόσφαιρα, χάθηκε απρόσμενα. Γιος ιδρυτικού μέλους και βασικού παίκτη της πρώτης προσφυγικής ομάδας του ΠΑΟΚ, αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό και μια ακόμη μεγαλύτερη θλίψη.

 Ο Παναγιώτης Τσολακίδης αφήνει πίσω μια ιστορική στην κυριολεξία παρακαταθήκη λαμπρής προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό. Ξεχωριστή προσωπικότητα, κοσμούσε τον χώρο και του ποδοσφαίρου και της καλαθόσφαιρας, αλλά και της αγαπημένης του ομάδας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό παράδεισο φίλε Παναγιώτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.