Μια ενδεκάδα προσιτών ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Metrosport Team18 Μαρτίου 2022

Βρισκόμαστε στα τέλη του Μαρτίου, με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό τους για το πως θα κινηθούν στο προσεχές μεταγραφικό παζάρι, με την αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών να προσελκύει ανέκαθεν τους ελληνικούς συλλόγους.

Δεν είναι λίγοι οι ποιοτικοί παίκτες, που ακόμη δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με τον σύλλογό τους για νέο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να μένουν ελεύθεροι. Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα προσιτών ποδοσφαιριστών (για τα ελληνικά δεδομένα), με συμβόλαια που λήγουν:

Τερματοφύλακας - Θωμάς Στρακόσα

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, συνέχισε σε αυτές του Πανιωνίου και από το 2013 ανήκει στη Λάτσιο, μετρώντας πάνω από 190 συμμετοχές με τους Λατσιάλι. 

Ο διεθνής Αλβανός πορτιέρε, μετά από 9 χρόνια στη Ρώμη, δεν έχει καταφέρει να βρει τη «χρυσή τομή» με τη Λάτσιο, με το συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Σέντερ μπακ - Άμος Πρίπερ

Ο πανύψηλος (1,92 μέτρα) 24χρονος στόπερ της Αρμίνια Μπίλεφελντ, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αρκετές ομάδες τον έχουν στα ραντάρ τους.

Προϊόν των ακαδημιών της Μπορούσια Ντόρτμουντ και μέλος της Αρμίνια από το 2019. Εκεί ήταν που έκανε το «ξεπέραγμα» εκτοξεύοντας την χρηματιστηριακή του αξία, ενώ με τη φανέλα της έχει καταγράψει 95 συμμετοχές.

Σέντερ μπακ - Τζον Άντονι Μπρουκς

Στα 29 του χρόνια πλέον, ο Αμερικανός αμυντικός φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο με τη Βόλφσμπουργκ και ήδη ψάχνει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Πολύ έμπειρος με παρουσία στην Bundesliga από το 2011, πρόκειται για έναν παίκτη του οποίου η χρηματιστηριακή αξία υπολογίζεται στα 12.000.000 ευρώ, ενώ είναι και 45 φορές διεθνής με τις ΗΠΑ.

Αριστερό μπακ - Μάρσελ Χάλστενμπεργκ

Ο 30χρονος Γερμανός, αγωνίζεται στη Λειψία από το 2015, όταν ο σύλλογος τον είχε αποκτήσει από την Σανκτ Πάουλι έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Φέτος μετράει δύο συμμετοχές με την Ράσεν Μπαλ, έχοντας χάσει τη θέση βασικού από τον ποιοτικότερο Ανχελίνιο, ενώ έχει καταγράψει 9 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Δεξί μπακ - Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

Το 2016 η Μονακό είχε ξοδέψει 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λιλ, κερδίζοντας τότε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, που προσπαθούσαν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Τα πράγματα ωστόσο δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο Γάλλος μπακ και η καριέρα του στο «Πριγκιπάτο» δεν εκτοξεύτηκε. Το 2019 δόθηκε δανεικός στην Έβερτον, με την οποία μέτρησε 28 συμμετοχές, ενώ ο 29χρονος είναι 18 φορές διεθνής με τους «Τρικολόρ».

Κεντρικός μέσος - Ξέκα

Μέλος της περσινής (2020/21) πρωταθλήτριας Γαλλίας, Λιλ, με γεμάτη σεζόν φέτος έχοντας 28 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ.

Είχε αποκτηθεί το 2017 έναντι 5.000.000 ευρώ από την Μπράγκα και συνολικά με τους Γάλλους έχει αγωνιστεί σε 141 παιχνίδια.

Κεντρικός μέσος - Πασκάλ Γκρος

Ακόμη ένας Γερμανός στην εν λόγω λίστα. Ο 30χρονος χαφ ανήκει στην Μπράιτον από το 2017, όταν οι «γλάροι» τον είχαν αποκτήσει έναντι 3.000.000 ευρώ από την Ίνγκολσταντ.

Διεθνής με τις μικρές εθνικές των «Πάντσερ», ο έμπειρος Πασκάλ Γκρος βλέπει την χρηματιστηριακή του αξία στο Transfermarkt να τοποθετείται στα 7.000.000 ευρώ.

Επιτελικός χαφ - Ίσκο

Περιττές οι συστάσεις για τον 29χρονο Ισπανό χαφ, που ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η καριέρα του τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα και όλα δείχνουν πως μετά από 9 χρόνια παρουσίας του στη Μαδρίτη, θα αποχωρήσει από την Ρεάλ.

Με καριέρα που θα την ζήλευαν πολλοί, ο Ίσκο κατέγραψε 350 συμμετοχές με τους Μερένχες, σκοράροντας 53 φορές και μοιράζοντας 56 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Δεξιός εξτρέμ - Κριστιάν Παβόν

Το 2018 ο τότε 22χρονος Παβόν θεωρούνταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν είχε την συνέχεια που πολλοί θα περίμεναν.

Μέλος της Μπόκα Τζούνιορς, ο 26χρονος ταλαντούχος εξτρέμ έχει συμβόλαιο με ισχύ ως το καλοκαίρι και ήδη αρχίζει να κοιτάζει για να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη.

Αριστερό εξτρέμ - Κάιλ Λαρίν

Ακούστηκε έντονα πριν μερικούς μήνες, πως ο 26χρονος Καναδός έφτασε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για το καλοκαίρι, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Παρόλα αυτά, το συμβόλαιό του συνεχίζει να μην ανανεώνεται με τους «αετούς» να αρχίζουν να αποδέχονται πως το καλοκαίρι ο ταλαντούχος επιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν, μετά από 4 χρόνια παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Επιθετικός - Έντι Ενκέτια

Το 2015 η Άρσεναλ τον απέκτησε από τις ακαδημίες της Τσέλσι και το 2019 ο νεαρός στράικερ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κανονιέρηδες.

Το καλοκαίρι αυτό, το συμβόλαιο του 22χρονου Άγγλου λήγει και όπως είναι λογικό αρκετές ομάδες καραδοκούν για να κάνουν δικό τους τον ταλαντούχο στράικερ, ο οποίος φέτος μετράει 17 συμμετοχές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.