Μία από τα ίδια; Βροντερό «όχι» των ΠΑΟΚτσήδων!

Αρις Νικολάκης06 Ιουνίου 2023

Του Αγίου Πνεύματος χθες. Δεν τα είπαμε. Χρόνια σας Πολλά και Καλά. Η επιφοίτηση του εφ’ ημών κι υμών… Ίσως δε, μετά την χθεσινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, να φωτισθούν τα πνεύματα όλων. Και να δούμε επιτέλους, το φως το αληθινό! Λευκός καπνός δε φάνηκε ακόμη στην Τούμπα.

Αν κι έχει φουντώσει η φωτιά για τα μεταγραφικά. Επί του παρόντος οι εξελίξεις καλύπτονται από πέπλο άκρας μυστικότητας. Αυτό δεν είναι κακό. Είπαμε: τα εν οίκω μη δε δήμω και δη, για τα μεταγραφικά. Εδώ επιμένουμε εμείς. Δε γίνεται, να δρομολογήθηκαν εξελίξεις δίχως αφετηρία και δίχως τερματισμό. Με λίγα λόγια; Δίχως προγραμματισμό για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. 

Γίνεται; Δεν μπορεί, να μην υπάρχει κοινός τόπος διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ. Μπορεί; Όχι, βέβαια, Θα πήγαινε η τεχνική ηγεσία στα κουτουρού για μεταγραφές; Φυσικά, όχι. Για να καταλήξουμε, πως υπάρχει πλάνο για τον ΠΑΟΚ της επομένης των ναυαγίων της επόμενης ημέρας. Έστω κι όχι ολοκληρωμένο αλλά… Υπάρχει. Τούτο είναι καλός οιωνός. 

Η ταχεία αντίδραση και η εκκίνηση μεταγραφικών δράσεων είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ, γεγονός. Είναι αρνητικό όμως – κατά την πάντοτε ταπεινή μας, άποψη - το γεγονός της έλλειψης ενημέρωσης του κόσμου του ΠΑΟΚ, για το πλάνο της επόμενης ημέρας. Ίσως - λέμε: Ίσως – οι… σχεδιαστές του πλάνου θέλουν, να το ολοκληρώσουν πριν το ανακοινώσουν. Αυτοί αποφασίζουν. Δεν τους πούμε εμείς… Κι εάν θα τούς λέγαμε, αυτή είναι η πάσα αλήθεια, θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα το κάναμε. 

Εάν κι εφ’ όσον τους λέγαμε … Είναι γνωστό τοις πάσι πως όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά. Από τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ. Δυο χρόνια τώρα επενδύθηκε πακτωλός χρήματος στις μεταγραφές. Αποτέλεσμα; Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Δεν είναι παράλογο, να τραβά τα γκέμια ο Ιβάν Σαββίδης. Κι όχι, για οικονομία. Για αξιοποίηση των χρημάτων του ΠΑΟΚ. Να μην πεταχθούν κι άλλα στη θάλασσα. Λεφτά υπάρχουν… Τι πληγή ξύνουμε, τώρα; Θυμάστε… Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για πέταμα στη θάλασσα. 

Έτσι; Ήδη ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ ελαφρύνθηκε κατά πολύ με αποχωρήσεις παικτών και λίγα έδωσαν (τα δυο τελευταία χρόνια) και πολλά λεφτά πήραν. Τούτο μπορεί, να σημαίνει κάτι. Μπορεί και να μη σημαίνει. Ξέρετε γιατί; Απλά, επειδή η ΠΑΕ δεν έχει ακόμη καταστήσει σαφή τον προγραμματισμό αλλά και τον προσανατολισμό για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο…

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρά την οργή και την αγανάκτηση του αλλά και την απύθμενη πικρία του, θα αποδεχθεί κάθε πλάνο της ΠΑΕ. Θα το στηρίξει όπως κάνει χρόνια τώρα. Ανανέωση; Ανανέωση. Ανασυγκρότηση; Ανασυγκρότηση. Πρωταθλητισμό; Πρωταθλητισμό. Εκ βάθρων ανοικοδόμηση; Εκ βάθρων ανοικοδόμηση. Δεν θα πει όχι αρκεί, να γνωρίζει.

 Ένα ακόμη ταξίδι στο άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα με (πιθανότατη) κατάληξη σε ένα ακόμη ναυάγιο… Το απορρίπτει μετά βδελυγμίας! Ήτοι, μία από τα ίδια; Βροντερό «όχι» των ΠΑΟΚτσήδων!

 ΥΓ 1 : Κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Η πρώτη μας σκέψη μετά την ανάγνωση στη «Μ» του ρεπορτάζ περί προοπτικής της νέας Τούμπας, με το Μουντιάλ 2030!

 ΥΓ 2 : «Έφυγε» κι ο Γιώργος Γεωργίου. Διαφωνούσατε, συμφωνούσατε μαζί του… Αποτέλεσε μία ξεχωριστή, ταραχώδη προσωπικότητα. Άρεσε, δεν άρεσε μοναδικό ήταν το καλούπι του. Καλό του ταξίδι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.