Μία άλλη προσέγγιση στα λάθη του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης24 Νοεμβρίου 2021

Στην 3η θέση των παικτών με τα περισσότερα λάθη στο τρέχον Πρωτάθλημα είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με 56 μετρώντας 722 λεπτά συμμετοχής σε 9 αγώνες. Ακολουθούν με πολλές θέσεις απόσταση: 

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (27η θέση) με 30 μετρώντας 580 λεπτά συμμετοχής σε 8 αγώνες. Ο Στέφαν Σβαμπ (61η θέση) με 29 μετρώντας 661 λεπτά συμμετοχής σε 9 αγώνες. Κι ο Γιάννης Μιχαηλίδης (71η) με 27 μετρώντας 768 λεπτά συμμετοχής σε 8 αγώνες.

Καλή είναι η στατιστική αλλά δεν είναι δα και μαγνητική τομογραφία της ανίατης πληγής του ΠΑΟΚ: Των προσωπικών λαθών. Και δεν αναδεικνύει την ουσία του προβλήματος. Θα την αναδείκνυε μια στατιστική για τη αναλογία λαθών με τα εξ αιτίας τους, γκολ.

Ο Άντερσον Εσίτι, επί παραδείγματι, χρεώνεται με μόλις 8 λάθη μετρώντας 319 λεπτά συμμετοχής σε 7 αγώνες. Κι όμως, από προσωπικά του λάθη πέτυχε 2 γκολ ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Ο Γιασμίν Κούρτιτς χρεώνεται με 16 λάθη μετρώντας 537 λεπτά συμμετοχής σε 7 αγώνες. Σε αυτά και το λάθος του στο Περιστέρι. Εξ αιτίας αυτού, έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο. ο Ευθύμης Κουλούρης. Κι ο Φερνάντο Βαρέλα χρεώνεται με 17 λάθη, μετρώντας 675 λεπτά συμμετοχής σε 7 αγώνες. Σε αυτά (και) το ανόητο πέναλτι στο Περιστέρι…

Θα ήταν – επιμένουμε εμείς – αποκαλυπτική η στατιστική με έναν δείκτη βαρύτητας προσωπικών λαθών. Θα γινόταν αντιληπτή η ευθύνη τού καθενός στα γκολ τα οποία δέχεται ο ΠΑΟΚ εξ αιτίας προσωπικών λαθών. Τούτο δε, για να κατανοήσει πως πρέπει να το πάρει αλλιώς! Καθώς κινδυνεύει να καταστεί αχίλλειος πτέρνα του Κυπελλούχου. Προς γνώση και συμμόρφωση, δηλαδή.

Οι εντυπώσεις βλέπετε, δεν απεικονίζουν την εικόνα του προβλήματος. Η ουσία την απεικονίζει. Κι η πλήρης ουσία αναδεικνύεται από την απόδοση ευθυνών κατ’ αναλογία στον καθένα…

Όλα αυτά φυσικά, δίχως να γνωρίζουμε εάν κι εφ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπληρώνει την έλλειψη της συγκεκριμένης στατιστικής με μετρήσεις κι αναλύσεις του προπονητικού τιμ του. Θα ωφελούσε πάντως, σοβαρά την υγεία του Κυπελλούχου η γνώση κάθε παίκτη για το αποτέλεσμα των λαθών του. Για να κάνει μάθημα, το πάθημα του!

Τούτο δε, επειδή κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν διαπιστώνουμε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ μαθαίνουν από τα λάθη τους. Έτσι τα λάθη καταντούν συνήθεια τους. Κι οι συνήθειες εκκολάπτουν τα λάθη. Χρειάζεται πολλή προσοχή αυτή η ανοικτή και πυορροούσα πληγή του «δικεφάλου».

Είναι φυσικά, ευθύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου επειδή αυτή η ανοικτή πληγή δεν κλείνει. Δυο προσωπικά λάθη κόντρα στον Ολυμπιακό κι άλλα δυο κόντρα στον Ατρόμητο στέρησαν – έπαιξε , δεν έπαιξε καλή μπάλα - από τον ΠΑΟΚ 6 βαθμούς. Για να ξύσουμε την ανοικτή πληγή για τα προσωπικά λάθη κόντρα στα Γιάννινα και στο Βόλο. Αυτά στέρησαν από τον ΠΑΟΚ άλλους 4 βαθμούς.

Και που είστε; Δεν κάνουμε υποθέσεις για παρελθόντα γεγονότα. Ο γέγονε, γέγονε. Να μην γίνει και πάλι. Αυτό είναι το ζητούμενο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του…

Παίζουν αύριο το μέλλον τους στην Ευρώπη. Με την πλάτη στον τοίχο. Αυτοί οδήγησαν εαυτούς κι αλλήλους σε τέτοια στενόχωρη θέση. Με την εντός έδρας ήττα από την Κοπεγχάγη, κυρίως. Αυτοί θα χρεωθούν τον αποκλεισμό. Αυτοί θα πιστωθούν την πρόκριση. Με ότι συνεπάγεται από τη μία ή από την άλλη περίπτωση.

 Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.