Νίκη χάρη στον «φορ Μάτος», μια ακόμη εμφάνιση που προβληματίζει

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητό metrosport.gr,

Eλάχιστα μπορεί να πει κανείς για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ. Κέρδος είναι, φυσικά, οι τρεις βαθμοί, αλλά η απόδοσή του δεν ήταν πάλι καλή. Δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να “καθαρίσει” πιο εύκολα το παιχνίδι και να μη χρειαστεί να κυλήσει με σχετική αγωνία ακόμη και το τελευταίο λεπτό για να εξασφαλίσει τη νίκη. 

Μια νίκη που ήρθε χάρη στις… σεντερφορίσιες εκτελεστικές ικανότητες του Μάτος, την υποφερτή εμφάνιση που έκαναν ο Μίσιτς και ο Λημνιός, αλλά και την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, που “υποχρέωσε” τον Ζίβκοβιτς να μείνει ουσιαστικά απλός θεατής του αγώνα. 

Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ, στη μεσαία γραμμή και την επίθεση ήταν, για μία ακόμη φορά, υποτονικοί. Χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς ταχύτητα και με λίγους καλούς συνδυασμούς που “έβγαλαν” φάσεις για γκολ.

Τελικά, ίσως πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Πολύ καλό ποδόσφαιρο δύσκολα θα δούμε από την ομάδα, ίσως γιατί μόνο αυτό που παίζει μπορεί να παίξει με τον Αμπελ Φερέιρα, ίσως γιατί έχει μπει στο υποσυνείδητο όλων ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι, όσο περνούν οι μέρες, σημασία έχουν μόνο οι νίκες και όχι οι καλές εμφανίσεις. Πάντως, όταν ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ βλέπει την ομάδα του να αγκομαχάει για να κερδίσει τη Λαμία, είναι λογικό να ανησυχεί για τη συνέχεια. Και έχει δίκιο να μην αισθάνεται σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα πετύχει και φέτος τον στόχο του να κατακτήσει το νταμπλ, διότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ δεν θα είναι ούτε Παναιτωλικοί, ούτε Λαμίες.

*** Ας μην το παραλείψουμε κι αυτό: Τις γελοιότητες τις συνέχισε ο Ολυμπιακός και μετά τη συνάντηση των Big 4. Ηταν η μόνη από τις τέσσερις ομάδες που εκπροσωπήθηκαν, που διέρρευσε… το γραμμένο κείμενο που διάβασε στη συνάντηση ο μεγαλομέτοχός της, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σ’ αυτό το κείμενο φαίνεται ότι επιτέθηκε αγρίως (ανάμεσα σε άλλους και) στον Ιβάν Σαββίδη και κάποια στιγμή πούλησε και ειρωνεία λέγοντας: “Ως τι βρίσκεται εδώ; Η γυναίκα του θα έπρεπε να έρθει”. Αν δε μαθαίναμε την απάντηση του Ιβάν θα μέναμε ίσως με την εντύπωση ότι κάθισε και το ανέχτηκε σαν μαθητούδι. 

Με την απάντησή του, όμως, τον τάπωσε για τα καλά: “Εγώ είμαι ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος. Οι μετοχές ανήκουν στη σύζυγό μου και τα παιδιά μου. Εσύ που έχεις απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ως τι βρίσκεσαι εδώ;”. Εννοείται ότι το αυτί του Μαρινάκη δεν ίδρωσε. 

Ας όψεται η περίφημη ασυλία για όσους δεν σέβονται τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος τους και τις παραβιάζουν ατιμωριτί. Αλήθεια, σε ποιον από τους δύο έδωσε δίκιο ο… υπερδραστήριος και… ακριβοδίκαιος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που (υποτίθεται ότι) πρωτοστάτησε στη συνάντηση;  

ΥΓ. Εδώ οι άνθρωποι μάς είπαν ότι δεν έφταιγε ο καημένος ο Σεμέδο, αλλά το ball boy και ο διαιτητής. Τι να περιμένουμε από δαύτους; Από τον κόρακα, μόνο “κρα” μπορείς να ακούσεις. Τίποτε άλλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.