Μέξας: «Γυρίσαμε το ματς με ομαδική λειτουργία»

Γιώργος Πετρίδης07 Οκτωβρίου 2020

Η καλή ομαδική λειτουργία ήταν ο παράγοντας που έδωσε τη νίκη-πρόκριση στον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα σύμφωνα με τον Κώστα Μέξα.

Ο προπονητής του μπασκετικού ΠΑΟΚ σχολίασε τις δύο όψεις που είχε το ματς και πώς η ομάδα του κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να επικρατήσει των Θεσσαλών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μέξας:

Για το παιχνίδι με τη Λάρισα: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, Μία στα πρώτα 12-13 λεπτά η άμυνα μας δεν ήταν στο γήπεδο, δεν είχαμε ένταση, ούτε τακτική. Η Λάρισα έκανε εύκολα το παιχνίδι της. Ευτυχώς λειτούργησε η επίθεση μας και μείναμε κοντά. Όταν παίξαμε καλύτερη άμυνα, στο ένας εναντίον εντός και διαβάσαμε τις καταστάσεις, φτάσαμε εύκολα στη νίκη».

Για την παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Η ηλικία είναι νούμερο λένε. Ο Βαγγέλης θα έχει διαφορετικό ρόλο από τα προηγούμενα χρόνια και έχει την ικανότητα και την εμπειρία του να αλλάζει την εικόνα των αγώνων. Σήμερα είχαμε πολλούς πρωταγωνιστές και αυτό θέλαμε όταν χτίσαμε την ομάδα. Θέλαμε μέσα από την ομαδική λειτουργία να βρίσκουμε λύσεις. Θέλουμε πολλή δουλειά, δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει η νίκη. Για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και σε αυτά που περιμένουμε, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Για την κακή εκκίνηση στο ματς: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Είχαμε κακή εικόνα και πρέπει να το δούμε. Το κατάλαβαν και τα παιδιά. Με την προσπάθεια που έκαναν, κατάλαβαν τι έπρεπε να αλλάξουν».

Για τους ρόλους:
«Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να σεβαστούν τις ικανότητες του διπλανού τους. Σήμερα το ματς γύρισε με ομαδική λειτουργία. Δεν είναι εύκολο χωρίς κόσμο. Για κάθε ομάδα θα είναι, ειδικά για εμάς που είμαστε μεγάλη ομάδα και έχουμε βοήθεια από τον κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο έτσι ώστε όταν μπορέσει, να έρθει με χαρά να μας δει».


Μαργαρίτης: «Βγάλαμε ενέργεια»


Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη.  

Για το σημερινό παιχνίδι: «Μετά από πολύ μεγάλη αποχή από επίσημους αγώνες είχαμε αυτόν τον αγώνα. Θέλαμε τη νίκη καταρχήν και το δείξαμε. Βγάλαμε αρκετή ενέργεια, καταφέραμε να πιέσουμε στην άμυνα και στην επίθεση να βάλουμε σουτ και να πάμε ψηλά το σκορ»

Για τη νέα σεζόν:
«Φτιάξαμε μία νέα ομάδα, μόνο εγώ έμεινα από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε έμπειρους παίκτες και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ:
«Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν μπορώ να πω, πότε θα είμαστε έτοιμοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.