Τσαβούσογλου: «Ζητάμε δίκαιη κατανομή ενεργειακών πόρων αλλά οι Έλληνες δεν συνεργάζονται»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Για άδικη ως τώρα κατανομή των ενεργειακών πόρων μίλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ενώ για την αγορά των F - 16 πρόσθεσε ότι δεν ωφελεί την Τουρκία να τα πάρει από τις ΗΠΑ.
«Λέμε δίκαιη κατανομή στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, είμαστε πάντα έτοιμοι να κάνουμε θετικά βήματα σε αυτό το θέμα. Αλλά και η άλλη πλευρά θα πρέπει να συμφωνήσει προς αυτή την κατεύθυνση, και δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο τελευταία» αναφέρει.

Για την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει η Τουρκία ενεργειακός κόμβος ο Τσαβούσογλου σχολίασε:
 «Η αποδυνάμωση της Ευρώπης δεν είναι υπέρ μας, αλλά εναντίον μας. Θα θέλαμε να συμβάλουμε στη λύση. Ως αποτέλεσμα, όπως είπε ο πρόεδρός μας στους δημοσιογράφους, θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και να γίνουν εργασίες. Υπάρχουν κέντρα και αγορές όπου καθορίζονται οι τιμές του φυσικού αερίου στο Λονδίνο και τη Γερμανία. «Είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης. Πόσες ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να αγοράσουν φυσικό αέριο από ένα τέτοιο πρότζεκτ; Πρέπει να συνεργαστούμε. Στη συνέχεια, βήμα-βήμα να υπάρξει ενημέρωση».

Τέλος για την αγορά των F-16 τόνισε
: «η αγορά υπό όρους, δεν μας ωφελεί. Πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτό εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ και τις ίδιες τις ΗΠΑ. Έχουν γίνει κινήσεις και πιστεύω πως το θέμα θα ολοκληρωθεί ομαλά. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείς υπό όρους κάτι που αγοράζεις. Η αμερικανική κυβέρνηση και το Πεντάγωνο έχουν θετική στάση προς εμάς, αλλά πρέπει να οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.