Συγκλονίζει ο πρώτος του μαραθωνίου της Αθήνας: «Η καθαρή ζωή είναι καλύτερη από την χρήση ουσιών»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2023

Συγκίνησε με τις δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” ο νικητής του μαραθωνίου στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καραϊσκο. Πέρασε μία πολύ δύσκολη εμπειρία, καθώς όταν ήταν νεότερος έκανε χρήση ναρκωτικών.


Ξεπέρασε τις δυσκολίες και την εξάρτηση που είχε, εξαιτίας της μεγάλης θέλησης που έδειξε, αλλά και της συμπαράστασης που πήρε από την οικογένειά του και τα άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Ο Παναγιώτης Καραϊσκος, ο πρώτος του μαραθωνίου της Αθήνας είπε αρχικά: “Πως μπορώ να περιγράψω αυτή την διαδρομή από τα ναρκωτικά μέχρι το φως, με ρώτησαν πάρα πολλοί. Με την δύναμη της θέλησης που έχω. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Είχα την τύχη, να βρίσκονται δίπλα μου άνθρωποι που με βοήθησαν να ξεφύγω από τα ναρκωτικά. Και μου ενίσχυσαν την θέληση για να πετύχω. Αγαπημένη μου λέξη είναι η θέληση. Ήρθε το τρέξιμο στην ζωή μου και με έσωσε. Το 2013 έτρεξα για πρώτη φορά σε μαραθώνιο. Φέτος είμαι ο νικητής.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλους όσους περνούν δυσκολίες, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Αρκεί να προσπαθούμε. Να σηκωνόμαστε όρθιοι και να παλεύουμε, να πολεμάμε. Με βοήθησε πολύ ο αθλητισμός για να ξεπεράσω την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Με βοήθησε το τζούντο, το ποδόσφαιρο που έπαιζα, αν και το τρέξιμο ήταν αυτό που μου έδωσε την ώθηση για να επιμείνω και να ξεφύγω.

Δεν σας κρύβω ότι το τρέξιμο το κορόιδευα όταν ήμουν πιο νέος. Όμως με έσωσε. Τώρα είμαι 34 ετών. Μιλάω σε θεραπευτικές κοινότητες, προσπαθώ να βοηθήσω συνανθρώπους μου, που έχουν εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Είναι μία μεγάλη ελπίδα για όλους, να επιμείνουν. Δεν σας το κρύβω ότι έχω λάβει άπειρα μηνύματα και αποφάσισα να δημοσιεύσω την ιστορία μου. Η καθαρή ζωή είναι καλύτερη από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Ο επόμενος στόχος μου, είναι την Άνοιξη να τρέξω στον μαραθώνιο που θα γίνει στο Παρίσι”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.