Ζαζόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει φτιάξει μια ελληνική ομάδα για πρωτάθλημα» - Η ανάλυση του Κωνσταντέλια

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ Άγγελος Ζαζόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ και την καλλιέργεια υψηλών στόχων από την ομάδα. Φυσικά μίλησε για τον Γιάννη Κωνσταντέλια που κερδίζει με το «σπαθί» του, με τις επιδόσεις του, την αναγνώριση από τον προπονητή, την ομάδα και τον κόσμο.

Ο κ. Ζαζόπουλος στις δηλώσεις του, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» είπε μεταξύ των άλλων:

«Ήταν τεράστια ομαδική προσπάθεια και ωραία τα χρόνια. Το ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα σε όλα τα παιδιά, μας γεμίζει χαρά. Πήραμε πρωταθλήματα πολλά. Όλα τα παιδιά, είναι διαφόρων ηλικιών. Το πιο σημαντικό Πρωτάθλημα είναι αυτό που αγωνίζονται. Γίνονται πιο αποδοτικοί. Και αυτή είναι η προίκα της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια. 

Έχω την αίσθηση πως θα μπορούσε να είχε ήδη μία τέτοια ομάδα με Έλληνες παίκτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα. Ποτέ δεν είναι αργά. Η δουλειά, χρειάζεται ένα επίπεδο ωρίμανσης. Και από τον τομέα της αγωνιστικότητας των παικτών. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι νέοι παίκτες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. Ορισμένοι ήταν ταλαντούχοι. Πάντως ήταν φουρνιές με μεγάλο ταλέντο. Ακόμη και τώρα. 

Ειδικά για τον Κωνσταντέλια, είχε μία νορμάλ βιολογική ανάπτυξη, όπως ένας συνηθισμένο παιδί. Έπρεπε να επιμείνει πολύ στο ότι πιθανά, με την ποιότητά του δεν θα κέρδιζε σε ένα παιχνίδι Κ15, σώνει και καλά. Υπό την έννοια πως τότε δεν είχε την σωματοδομή για να ανταποκριθεί σε πιο μεγαλόσωμους αντιπάλους. Δεν είχε συνέπεια στην απόδοσή του. Σε ένα 10λεπτο μπορούσε να έκανε μαγικά πράγματα, και ύστερα να τον έχανες. Εάν όμως γνωρίζεις ότι όλα τα παιδιά, μεγαλώνουν, είναι μεγάλη η χαρά ότι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι είναι μεγάλο ταλέντο».

Στο ερώτημα για το αν η θέση του είναι πλάγιος ή δεκάρι απάντησε:

«Όταν παίζει στα πλάγια, αυτό που κάνει είναι η δουλειά ενός δεκαριού, συγκλίνοντας προς τα μέσα. Σίγουρα η ικανότητά του είναι στην ζώνη, έξω από την μεγάλη περιοχή».

Και τέλος για το αν είναι το next big thing του ΠΑΟΚ:

«Είναι το σημερινό, δεν είναι το επόμενο. Είναι αρκετά μεγάλος πια, ηλικιακά για να το υποστηρίξει». 




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.