Κοκκόρης: «Η πηγή της ηθικής είναι ο ορθός λόγος, έχω υποστεί κατάφωρη αδικία»

Metrosport Team07 Απριλίου 2023

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης, που θα είναι υποψήφιος στην πρώτη περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 21ης Μαϊου, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την νέα προσπάθεια που θα κάνει, προκειμένου να διεκδικήσει τις ψήφους των πολιτών και να μπει στην Βουλή.

Εκεί όπου θα μπορούσε να συμμετέχει και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, όμως, πρώην πρωθυπουργοί, του είχαν “κόψει” τον δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα ο Κοκκόρης είπε τα εξής: «Η πηγή της ηθικής είναι ο ορθός λόγος, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης. Εάν θέλουμε να προσδιορίσουμε την ηθική αξία, πρέπει να εστιάσουμε σε αυτή. Πήρε ένα δάνειο ο κ. Ραγκούσης για να κάνει μία εργατική κατοικία και κατέληξε για να φτιάξει ένα σπίτι με... πισίνα, γήπεδο τένις και άλλα. Ίσως να στέρησε από κάποιον εργαζόμενο αυτό το δάνειο. Δεν ξέρω εάν είναι νόμιμο το αίτημα του κ. Ραγκούση ή όχι. Πρέπει να κυριαρχήσει η αίσθηση του δικαίου. Τι λένε οι πολίτες σε αυτή την περίπτωση; Όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο, είτε είναι πολιτικοί, είτε δημοσιογράφοι, εκτιμώ πως πρέπει να έχουν ως οδηγό την ηθική. Ο μπούσουλας πρέπει να είναι ο εξής. Ο λόγος τους, να συμβαδίζει με την ηθική, όπως το είπε ο Αριστοτέλης».

- Αυτή η εκλογική διαδικασία ποια είναι σε αριθμό που φωνάζετε δυναμικά παρών;

«Επί της ουσίας έχω ξεκινήσει από το 2000. Την έδρα δεν την έπαιρνα, όχι γιατί δεν με είχαν επιλέξει οι Έλληνες ψηφοφόροι. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δύο επιλογές. Τις τρείς πρώτες φορές, παρότι με ψήφισαν 23.500 ή 22.500 άνθρωποι, εντούτοις ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε την έδρα και στερούσε από εμένα την δυνατότητα να εκπροσωπήσω αυτούς που με ψήφισαν στην Βουλή. Και έδινε σε άλλον βουλευτή, την έδρα, σε άλλη περιφέρεια, εκεί όπου έπαιρνε 4.500 σταυρούς. Και με αυτό τον τρόπο, άλλος εκλεγόταν βουλευτής.

Αυτό δεν είναι ατυχία, είναι κατάφωρη αδικία. Αυτή είναι δυστυχώς η 7η φορά κατά την οποία θα συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία. Και λέω δυστυχώς γιατί έχω μάθει να προσφέρω. Έχω κοινωνικά ένσημα. Από την ηλικία των 12 ετών. Και ως γενικός γραμματέας που ήμουν στην περίοδο των μνημονίων και μετά από το τέλος της θητείας μου, έφυγα πιο νωρίς από το δημόσιο, για λόγους ηθικής. Με αυτές τις ειδικές συνθήκες, δεν ξέρω πόσοι θα μπορούσαν να αφήσουν ισχυρά αποτυπώματα. Θα θυμίσω την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που ήταν ένα μέτρο που το παρέλαβα στο 20% και το παρέδωσα στο 85%.

Να θυμίσω το ΑΜΚΑ; Και ο Υπουργός ήταν συνεργάσιμος μαζί μου, αλλά οι γραμματείς βγάζουν όλη την δύσκολη δουλειά».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.