Θέος: Η πρόκριση της εθνική Νέων, το αήττητο, ο Τζίμας και ο Κούτσιας

Metrosport Team30 Μαρτίου 2023

Η Εθνική ομάδα Νέων πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση, στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Αναστάσιος Θέος μίλησε γι' αυτήν στο Metropolis 95.5.

Ο κ.Θέος αναφέρθηκε στο ταλέντο αυτής της φουρνιάς ποδοσφαιριστών και στο γεγονός ότι οχτώ από τους 11 που άρχισαν χθες το παιχνίδι, αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ. “Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και τα συγχαρητήρια. Είμαι κουρασμένος, δεν κοιμηθήκαμε καθόλου μετά την επιτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση. Με τα παιδιά χαρήκαμε και εμείς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πολλά χρόνια να πετύχει μία τέτοια πρόκριση.

Για τα επόμενα χρόνια θέλουμε να πάρουμε δυνάμεις και αυτή την επιτυχία να την χαρούμε ανάλογα. Στο ξενοδοχείο χαλαρώσαμε αρκετά με τα παιδιά, δείξαμε πως είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Και η Ιρλανδία ήθελε να κερδίσει, μήπως περνούσε και αυτή στην επόμενη φάση, όμως εμείς ήμασταν καλύτεροι. Ήταν ένα δυνατό τεστ για όλους μας. Η αδρεναλίνη ανέβηκε υψηλά. Τέλος καλό, όλα καλά, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Έμειναν εκτός τελικής φάσης, μεγαθήρια. Ομάδες όπως είναι η Αγγλία, η Γερμανία. 

Πρέπει να αναφέρουμε πως αυτό το γκρουπ είναι πολύ δυνατό, δουλεύουμε μαζί τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα είναι ο Κούτσιας. Ήρθε και ο Τζίμας που γεννήθηκε το 2006 και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια. Εκτός από την πρόκριση, έβγαλαν πολύ καλή εικόνα με το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Τα παιδιά είναι αήττητα με δύο γκολ παθητικό. Αυτό τα λέει όλα Αυτή την φουρνιά πρέπει να την προσέξουμε και να συνεχίσουμε έτσι”.

-

Οκτώ παίκτες από τον ΠΑΟΚ βρίσκονται

στους 11 της εθνικής. Τι σημαίνει πρακτικά

αυτό;

“Σίγουρα εκτός από τα 20 παιδιά που είμαστε μαζί, είχαμε τρεις παίκτες που ήταν άτυχοι. Ο Φίλων, ο Αλεξίου της Ιντερ και ο Χρήστου από τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν παιδιά που γνωρίζονται και μέσα από τις ομάδες τους και μέσα από τις εθνικές ομάδες. Και αυτό το γεγονός είναι πολύ θετικό”.

- Για τον Τζίμα που είναι ο νεότερος, θέλετε να δηλώσετε κάτι;

“Και ο Στέφανος είναι πολύ δυνατός. Και μόνο αυτό δείχνει την ποιότητα και το ταλέντο του. Η εθνική συνεχίζει την προσπάθεια. Είναι μαζί μας αρκετοί άνθρωποι, όπως ο τεχνικός διευθυντής, είναι σημαντική η βοήθεια που μας δίνει”.

- Μπορούμε να τα καταφέρουμε στην τελική φάση ;

“’Οταν είχαν ξεκινήσει τα παιχνίδια, έλεγα πως ξεκινά το ταξίδι και εύχομαι να είναι μακρινό. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. Θέλω να τονίσω ότι η ομάδα Νέων κ19 έχει να παίξει τουλάχιστον 12 χρόνια σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος”.

- Θέλετε να μας πείτε για τους παίκτες που έχουν αναδειχθεί και ποια συμβουλή δίνεται στα νέα παιδιά;

“Την τελευταία ημέρα στο ξενοδοχείο δείξαμε σε βίντεο την φουρνιά των παικτών που πήγαν για τελευταία φορά στον τελικό. Πρέπει να δουλεύουν περισσότερο τα νέα παιδιά. Να τους δώσουν χώρο οι ομάδες. Και μέσα από τα παιχνίδια, να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Η λειτουργία και οι συνθήκες, κάποια παιδιά χάνονται. Όντως κάποια παιδιά είχαν πολύ καλή ποιότητα, αλλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έως το τέλος και να κάνουν μία καριέρα, αντάξια των δυνατοτήτων τους”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.