Δικηγόρος της αδικοχαμένης Έμμας: «Η ανώτατη ποινή για τον οδηγό είναι 16 χρόνια, μπορεί να βγει σε πέντε»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Ο Νίκος Ρουσόπουλος δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας που σκότωσε ένας ασυνείδητος οδηγός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κατηγορούμενος. Ο κ. Ρουσόπουλος στις δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής: «Σύμφωνα με μαρτυρίες ο κατηγορούμενος χτύπησε την άτυχη κοπέλα δύο φορές με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Θα λάβουμε τα αντίγραφα και θα διαπιστώσουμε ότι συνέβη αυτό. Χτύπησε την κοπέλα δύο φορές, αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε, αλλά περιμένουμε την δικογραφία. Την δεύτερη φορά από τον ελιγμό που έκανε». 

Ο κ.Ρουσόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Η όλη διαδικασία στην οποία έχει προβεί ο δράστης θα αξιολογηθεί αναλυτικά από τους δικαστές. Είναι κυρίως το γεγονός ότι έκανε κάθε προσπάθεια που μπορούσε για να εξαφανίσει την εμπλοκή του. Πέταξε το αυτοκίνητο, πέταξε τις πινακίδες, την κοπάνησε και έκανε ότι μπορούσε για να μην τον ταυτοποιήσουν. Εάν δεν υπήρχαν οι κάμερες, εάν δεν υπήρχαν οι μάρτυρες τι θα γινόταν; Θα έψαχναν να βρουν τον ένοχο για την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Η ανώτατη ποινή που συνήθως ισχύει, είναι 16 χρόνια, μπορεί όμως ο δράστης να πάρει και μικρότερη ποινή. Όλα τα δικαστήρια λαμβάνουν υπόψιν τους, όλα όσα έγιναν. Η εκτέλεση των ποινών στην Ελλάδα, εφόσον δικαστεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με 16 χρόνια, προβλέπει ότι στα πέντε χρόνια θα είναι έξω. Τα πέντε χρόνια θα τα κάνει οπωσδήποτε με κλειστή φυλακή. Αυτή είναι η νομοθεσία που προβλέπεται στην Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.