Τάι: «Φανταστικός παίκτης ο Τάισον, είναι νικητής, θα τον αγαπήσουν στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή στη “Σέντρα” μίλησε για τον Βραζιλιάνο Τάϊσον που φέρνει ο ΠΑΟΚ, ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Ιντερνασιονάλ, ο συμπατριώτης του, Τάϊ. Ο οποίος τα τελευταία χρόνια ενεργεί σαν μάνατζερ παικτών και μένει μόνιμα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα είπε για την αξία του Τάϊσον τα εξής: “Καλησπέρα σας και εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Παίξαμε μαζί με τον Τάϊ στην Ιντερνασιονάλ για τρία χρόνια. Είναι ακόμη φίλος μου, ανταλλάξαμε μηνύματα πριν από μία εβδομάδα. Ήξερα ότι ήθελε να πάρει μεταγραφή, αλλά δεν περίμενα ότι θα έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για να παίξει στην Ελλάδα.

Δεν περίμενα ότι έχει συμφωνήσει για να έρθει. Έχει πολύ μεγάλη οικογένεια. Έπαιξε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του. Περίμενε ότι θα μείνει στην Ιντερνασιονάλ. Με τον ΠΑΟΚ πάντως, όλα πλέον αλλάζουν.

Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μου είπε ότι θέλει να βρει ένα νέο κλαμπ, δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερα για τον ΠΑΟΚ. Σκέφτηκα ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ιντερνασιονάλ, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Πιστεύω ότι είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι νικητής. Τεχνικά, έχει εμπειρία, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην επίθεση. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, δεν ξέρω πως θα είναι. Πάντως στην Ιντερνασιονάλ το προηγούμενο διάστημα είχε μία έλλειψη αυτοπεποίθησης επειδή δεν ξεκινούσε ως βασικός”.

- Τι μπορεί να προσφέρει ερχόμενος στον ΠΑΟΚ;

“Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί, είναι έξυπνος, βλέπει γήπεδο. Στην Ελλάδα μπορεί άνετα να παίξει. Είναι ιδιαίτερα δημιουργικός, με την μπαλιά που θα δώσει, με την οπτική του. Για την Ελλάδα, αυτό τον παίκτη τον χρειάζεσαι¨,

- Είναι 34 ετών; Μπορεί να ανταποκριθεί;

“Δεν ξέρω ακόμη την φυσική του κατάσταση του. Όμως τον ξέρω για τις ικανότητές του. Σίγουρα θα έρθει με ενθουσιασμό, είναι μία νέα πρόκληση για αυτόν. Πιστεύω ότι θα πετύχει.

Σίγουρα μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην Σαχτάρ ήταν αρχηγός, έχει την δυναμική να στείλει μηνύματα, μπορεί να τα καταφέρει. Πάντως όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο η φυσική του κατάσταση”.

- Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όταν ήταν σε μικρή ηλικία….

“Προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια. Πάλεψε πολύ. Βοήθησε όλη την οικογένειά του Είναι μαχητής, γιατί προέρχεται από μία 11μελή οικογένεια. Τον πάω πολύ και είναι ο κατάλληλος παίκτης για τον ΠΑΟΚ και μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα. Δεν είναι παχύς, δεν είναι χοντρός, είναι μια χαρά στο σώμα του καθώς είναι αδύνατος. Είναι πιο εύκολο για αυτόν να προσαρμοστεί στα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα τον αγαπήσουν στον ΠΑΟΚ. Είναι μαχητής, αλλά είναι σεμνός και ταπεινός”.

- Θα τον καλέσεις για να του δώσεις συγχαρητήρια;

Ναι σίγουρα θα επικοινωνήσω μαζί του. Τώρα είμαι στην Αθήνα, εκεί μένω”

- Ποια συμβουλή θα του έδινες τώρα που έρχεται στον ΠΑΟΚ;

“Πρέπει να δώσει τα πάντα στο γήπεδο, ειδικά γιατί οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν σταθείς καλά, τότε αρχίζει η αμφιβολία. Όταν τα δώσει όλα, οι φίλαθλοι θα τον δουν με άλλο μάτι. Πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Θα του πω όμως να δουλέψει σκληρά”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.