Ορφανός: «Δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις της Πολιτείας, έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα»

Metrosport Team22 Μαρτίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, ο Γιώργος Ορφανός και αναφέρθηκε σε όλα όσα γίνονται και αυτή τη σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίως στην τοξικότητα που προέρχεται από τους Έλληνες παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους, προάγουν την βία. Και το δυστύχημα είναι ότι κανείς αρμόδιος, από την Πολιτεία, δεν τους έχει συνετίσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ο Γιώργος Ορφανός στις δηλώσεις του, υποστήριξε: «Σε τέτοιες καταστάσεις που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας, ειδικά όταν βλέπεις κάποιον να αδιαφορεί. Πρέπει αρχικά να σκεφθείς και μετά να δράσεις. Η άποψή μου, είναι ότι αυτοί που αισθάνονται ότι αδικούνται, πρέπει να δώσουν τις ευθύνες που αναλογούν και να διεκδικήσουν το καλύτερο για το επόμενο παιχνίδι.

Υπάρχει μία δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως δεν είναι τσιφλίκι τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι ζητούμε εμείς από την Πολιτεία;

Αλήθεια ποια παρέμβαση πρέπει να κάνει; Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη; Ναι, να λειτουργήσει. Να γίνει η προσπάθεια, η πίεση. Από την δική μου εμπειρία, είτε από την πλευρά της πολιτείας, θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν μπορείς να τα καταφέρεις, όταν κραυγάζεις. Και δεν λέω για τους δημοσιογράφους, αλλά για τους παράγοντες.

Εάν κρύβεσαι όταν αδικείσαι, θα αδικηθείς ξανά. Αν βγεις μπροστά και διαμαρτυρηθείς, τότε είναι πιθανό να σε ακούσουν. Το ερώτημα είναι τι φοβούνται. Δεν ξέρω τι φοβούνται. Δεν έχω αυτή την στιγμή τα εσωτερικά. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ αυτά που ήξερα.

Δεν είναι τωρινό, εδώ και πολύ καιρό λείπουν από αυτά που συμβαίνουν στον αθλητισμό. Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Συγκροτημένα ποιος αισθάνεται ότι αδικείται; Είδατε επίσημες ανακοινώσεις; Όχι φυσικά. Με ενοχλούν όσα γίνονται. Το θέμα είναι πως διεκδικείς το δίκαιό σου. Το θέμα είναι πως αντιδρά αυτός που περιμένεις να σου δώσει το δίκαιο που ζητάς. Πρέπει να τους εκθέσεις για να αναγκαστούν να κινηθούν.

Επίσης δεν υπάρχει η αρμόδια επιτροπή που ελέγχει την κάθε ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν έβαλα κανένα κουμπάρο σε καμία θέση όπως κάνουν ή έκαναν κάποιοι άλλοι. Όμως και ο Κουμπάρος πρέπει κάτι να δείξει, να παρουσιάσει ένα έργο.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα, οι παρεμβάσεις της πολιτείας δεν μπορούν να γίνουν επί της ουσίας. Μιλάμε για το άβατο του χώρου, του ποδοσφαίρου, έτσι όπως έχει καθοριστεί από την FIFA και την UEFA με την ΕΠΟ”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.