Μετρά συν τρεις παίκτες στην τελική ευθεία, αυτό είναι το πιο μεγάλο κέρδος

Κώστας Πετρωτός06 Μαρτίου 2023

«Κρύφτηκε» για ένα 90λεπτο η θλίψη του κόσμου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισαν να πάρουν το μυαλό του κόσμου μακριά από αρνητικές σκέψεις και να τους κάνουν να ξεχαστούν για λίγο από την μαυρίλα των τελευταίων ημερών. 

Βοήθησε και το γρήγορο αυτογκόλ του Ρομαό (στο δεύτερο ο Ιωνικός έπαιξε και με παίκτη λιγότερο), αλλά και η διάθεση του Ιωνικού να παίξει ανοιχτά και να προσπαθήσει να ψάξει ένα γκολ. 

Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες και όταν βρίσκει ανοιχτούς χώρους, όπως χθες «σκοτώνει» τον αντίπαλο.  Ο Νάρεϊ έπαιξε υποδειγματικά το τρανζίσιον, είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ του ΠΑΟΚ (πιστώθηκε… μόνο τρεις ασίστ) και ήταν ο κινητήριος μοχλός στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Σημείο αναφορά, όχι άδικα, αφού σερβίρει καλά στους συμπαίκτες του. 

Με τους επίσης ταχείς Κωνσταντέλια και Αντρίγια δίπλα του, τους Ντόουγκλας και Ντάντας να υποστηρίζουν σωστά από την μεσαία γραμμή και τον Μπράντον σε επίκαιρες θέσεις, το έργο του Γερμανοτογκολέζου αναδείχθηκε χθες. Η εμφάνιση αυτή θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον ίδιο στην τελική ευθεία της σεζόν. Αν έβαζε και αυτός το γκολ και όχι ο Ρομάο με αυτογκόλ, θα μιλούσαμε για ιδανική βραδιά. 

Πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι οι υπόλοιποι τρεις της επιθετικής γραμμής (Κωνσταντέλιας, Αντρίγια και Μπράντον και ειδικά το γκολ του Σέρβου ήταν απολαυστικό) σκόραραν. Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση box to box που έκανε ο Ντέλιας δείχνει ότι ο εορτάζων χθες (έκλεισε 20 χρόνια ζωής) μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του. 

Γκολ σημείωσε και ο Κεντζιόρα στο ντεμπούτο του ως βασικός. Εξαιρετικό στην εκτέλεσή μετά το φάουλ του Νάρεϊ, έδειξε ότι ο Πολωνός έχει ποιότητα και θα δώσει λύσεις. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος χθες, δεν επέτρεψε να απειλήσει ο Ιωνικός από την πλευρά του και έδειξε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι η πρώτη εικόνα στην Τρίπολη, μάλλον παρεξηγήθηκε, λόγω του...άχαστου που δεν έκανε γκολ και του σοκ του 2-2 στο φινάλε.

Τον 28χρονο Πολωνό τον λογίζουμε, ως μία έξτρα μονάδα πλέον, και το ίδιο συμβαίνει και με τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός επέστρεψε μετά από 73 μέρες απουσίας μετά τον τραυματισμό του στο Αγρίνιο και ανεξάρτητα αν άπαντες έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού τους την ευπάθεια στους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρεί, έχει δείξει ότι όταν είναι υγιής μπορεί να προσφέρει λύσεις. Και ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία της σεζόν τις χρειάζεται.

Ο Τζίμας μπήκε με μισή αγωνιστική ώρα στο πλάνο του Λουτσέσκου

Ωστόσο, το πρόσωπο του αγώνα χθες ήταν ο Στέφανος Τζίμας, Την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, δέχθηκε το πιο ζεστό χειροκρότημα από κάθε άλλο παίκτη και αυτό ήταν το μήνυμα του κόσμου για το πόσο πολύ είχε ενθουσιαστεί από αυτό που είχε δει στα Γιάννινα. 

Ο 17χρονος επιθετικός φρόντισε να δώσει συνέχεια σε αυτή την ενθουσιώδη εικόνα και μάλιστα την συνδύασε και με ένα υπέροχο γκολ. Την κεφαλιά που έκανε στο φινάλε του ματς στην πάρε-βάλε σέντρα του Ράφα, θα την ζηλεύουν όλοι οι επιθετικοί της SL1 και με αυτή κατάφερε να πάρει από τον τεράστιο Κούδα τον τίτλο του παίκτη που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. 

Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου θέλουν να τον προστατεύσουν από την απότομη έκθεση στην δημοσιότητα και στο φινάλε του ματς τον κράτησαν μακριά από τα μικρόφωνα. Καλά κάνουν, αν και ο μικρός πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί κομβικός και στο φινάλε της σεζόν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δικαίως οι συμπαίκτες του τον έβγαλαν μπροστά στον χορό που πλέον έχουν καθιερώσει μπροστά από την θύρα 4, μετά το τέλος ων αγώνων στην Τούμπα.

Το σύνθημα που συμπυκνώνει την γνώμη του Ελληνα πολίτη

Η Τούμπα, τέλος, τίμησε τους αδικοχαμένους των Τεμπών και μεταξύ αυτών ένα δικό της παιδί, έναν οπαδό του ΠΑΟΚ, τον Νίκο Ναλμπάντη. Η κερκίδα έσυρε πολλά κατά παντός υπευθύνου και η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα κρεμάστηκε και το πιο εύστοχο πανό: «Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο μονάρχης». 

Όλα όσα λέει ο κόσμος αυτές τις μέρες συμπυκνωμένα σε μία φράση και μπράβο σε όσους το σκέφτηκαν. Καυτηριάζει τα όσα δεν έκαναν οι αρχές του τόπου τα τελευταία χρόνια και φτάσαμε στο σημερινό χάλι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.