ΠΑΟΚ: Μετρά δυνάμεις κορμιού, μυαλού και ψυχής…

Αρις Νικολάκης04 Απριλίου 2021

Ο «δικέφαλος» διάγει μία περίοδο κατά την οποία – πέραν όλων των άλλων – δεν αρκεί, να το λέει η ψυχή του. Πρέπει να το λέει και το κορμί του! Θεωρώντας πως η φυσική κατάσταση του εξ αρχής ήταν εφέτος… ανοικτή πληγή, θεωρούμε πως αυτή… Η φυσική του κατάσταση θα είναι και βασικός παράγοντας για την απόδοση ισχύος του.

Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λέει ο ίδιος ο «δικέφαλος». Τούτο καθώς στους περισσότερους αγώνες του - εάν όχι σε όλους – η κόπωση έπαιξε σοβαρό ρόλο και στην εξέλιξη και στο αποτέλεσμα τους…

Εάν δε, αναζητήσουμε τις αιτίες για τη συγκεκριμένη έλλειψη – εκτός των πολλών άλλων – τις… ανακαλύπτουμε στην κακή προετοιμασία, στην κακή συντήρηση επί Αμπέλ Φερέιρα. Τις… ανακαλύπτουμε και στις συνεχείς απουσίες παικτών. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Θεωρούμε λοιπόν, πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται εκτός από ψυχικές δυνάμεις χρειάζεται και ρώμη. Χρειάζεται δηλαδή στους αγώνες των πλέι οφ όσα δεν είχε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Θα έχει; Θα φανεί σήμερα.

Καθώς μάλιστα, η κόπωση δεν είναι μειονέκτημα μόνον του ΠΑΟΚ. Κόπωση χαρακτηρίζει κι αντιπάλους του ακόμη και με περισσότερες επιλογές στο ρόστερ τους αλλά… Ο ΠΑΟΚ έχει κουβαλά το βαρύτερο μειονέκτημα καθώς το κουβαλά εξ αρχής της αγωνιστικής περιόδου.

Όλα πάντως, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή φυσικά, στηρίζονται στις ψυχικές δυνάμεις. Αυτές καθορίζουν τα αποθέματα και των φυσικών και των πνευματικών. Κι επειδή στην πρεμιέρα των πλέι οφ η εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ ανέδειξε, αν μη τι άλλο, πως ο ΠΑΟΚ «φτιάχνεται» - επιτέλους, λέει ο κόσμος του – ψυχολογικά…

Ακολούθησε η διακοπή για τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές. Και δόθηκε έτσι, σε όσους έμειναν πίσω, απόλαυσαν ξεκούραση συντήρησης. Με άλλα λόγια; Υπήρξαν περιθώρια διαχείρισης του μειονεκτήματος του ΠΑΟΚ. Έστω ελάχιστα αλλά υπήρξαν. Αξιοποιήθηκαν ορθά; Θα φανεί σήμερα.

Με νίκη σήμερα ο ΠΑΟΚ αποκτά πλεονέκτημα μετά την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά, οι «πράσινοι» δεν είναι κύριος αντίπαλος του «δικέφαλου». Είναι όμως, ένας αντίπαλος κόντρα στον οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στον τελευταίο τους αγώνα. Κι έχει άλλον αέρα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, διαφορετικό από εκείνο που είχε η ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ως εκ τούτου είναι υψηλά ο πήχης δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ. Γι αυτό κι η σημασία νίκης σήμερα θα ανεβάσει ανάλογα ψηλά τον πήχη ψυχολογίας του ΠΑΟΚ. Και να μη λησμονούμε πως σε φάσεις πλέι οφ… Ναι, μετρά η σωματική δύναμη… Ναι, μετρά κι η πνευματική δύναμη, Μετρά περισσότερο πάντως, η ψυχολογική. Τούτο θα φανεί και σήμερα για τον ΠΑΟΚ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.