Μέτρα: Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - Οι 40 κρίσιμες ημέρες

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2021

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί αν η κυβέρνηση, μετά την παροχή δωρεάν self test αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπάρχει εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα της δήλωσης των self test ωστόσο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση δήλωσης στο self-testing.gov.gr.

Παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση έτσι ώστε οι πολίτες να δηλώσουν τα test για να υπάρξει καλύτερη εικόνα της πανδημίας, ιδίως τώρα που η μετάλλαξη Όμικρον έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη.


Το Dnews πριν από κάποιους μήνες, είχαν ασχοληθεί εκτεταμένα με τα self test και πως αυτά, με την γιγάντωση του εμβολιασμού είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αυτό, εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο μέτρο, και κριθεί από την κυβέρνηση ότι αποδίδει, αναμένεται να επιστρέψουν στη ζωή τα self test και των εμβολιασμένων μόνιμα.

Πέρα από τα δωρεάν self test για όλους τους πολίτες, η κυβέρνηση στην ουσία περνάει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Μάλιστα, οι διασταυρώσεις για γίνονται μέσω της ΑΑΔΕ που θα αντλεί στοιχεία από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλονται πρόστιμα μέσω taxisnet στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.