Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας: «Παραιτηθείτε»!

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κλείνοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

«Είστε ανεπαρκής κι επικίνδυνος, δώστε εντολή τώρα και προκηρύξτε εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έταξε κατώτατο μισθό 800 ευρώ και επιτέθηκε σφόδρα στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις, την ενεργειακή κρίση και τη δημόσια υγεία.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρέμβασή μου παραφράζοντας μια ιστορική φράση το Χαρίλαου Τρικούπη, κι απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πω: «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε. Και δεν επτωχεύσατε οικονομικά. Το αντίθετο θα έλεγα και για σας και για τους φίλους και σπόνσορές σας. Οικονομικά απειλούνται με πτώχευση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εσείς πτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι μιλά για ηθική πτώχευση γιατί το μεγάλο πρόβλημα του πρωθυπουργού δεν είναι η διαχειριστική ανεπάρκεια «δεν είναι ότι γίνατε πολλαπλασιαστής και επιταχυντής όλων των κρίσεων που διαχειριστήκατε. Παντού στην Ευρώπη υπάρχει πανδημία αλλά εδώ είμαστε πρώτοι στους θανάτους. Παντού στην Ευρώπη υπάρχουν ανατιμήσεις αλλά εδώ την ακριβότερη τιμή χονδρικής στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά το πρόβλημα σας δεν είναι μόνο αυτό, ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές και οι άριστοι αποδείχτηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας κι εσείς προσωπικά την ώρα την κρίσης, του πόνου, της υγειονομικής τραγωδίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά».

Δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ

«Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε. Το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις επιχειρήσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο και φωνές και σχόλια από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.