Επίθεση από τον ΠΑΟΚ: Μετωπική μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό

Metrosport Team02 Μαΐου 2020

Είναι ολοφάνερο και από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Superleague και τις ξεκάθαρες απαντήσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, πως η μετωπική των δύο συλλόγων θα συνεχιστεί παντού.

Όταν ο Μαρινάκης αναφέρθηκε διαβάζοντας μία κόλλα χαρτί με υποτιμητικό χαρακτηρισμό για τον Σαββίδη, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ θύμισε στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη κάτι που ενδεχομένως να είχαν ξεχάσει. Όχι μόνο για τους στημένους αγώνες για τους οποίους παραπέμφθηκε ο Ολυμπιακός (είναι σε εξέλιξη το ποινικό δικαστήριο) ενώ υπάρχει και η εισήγηση – κόλαφος της πρωτοδίκη Παναγιώτας Σπανού που ζητά τον υποβιβασμό των ερυθρολεύκων. Αλλά και για τα πακιστανικά τηλέφωνα με τα οποία οι συμμετέχοντες στην «συμμορία» επιχείρησαν να ξεγελάσουν την ελληνική δικαιοσύνη. 

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και αυτή η δικαστική αναμέτρηση θα πάει μέχρι τέλους, όπως ανέφεραν με νόημα στo metrosport.gr εκπρόσωποι του ∆ικεφάλου. Με ξεκάθαρο στόχο, την νίκη. Αυτός είναι ο στόχος και εκεί έχει δοθεί εντολή να επιμένουν άπαντες.

Αποφασισμένος ο Ιβάν

Αλλωστε και ο Ιβάν Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την απόλυτη δικαίωσή του στο CAS για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Παράλληλα όμως θα παρακολουθήσει και θα παρέμβει στα θέματα που έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου φυσικά θα του επιτραπεί η παρέμβαση. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Μέχρι την ∆ευτέρα 4 Μαϊου η ΠΑΕ καταθέτει την προσφυγή στο CAS για την πολυϊδιοκτησία και θα περιμένει να βγεί δικάσιμος σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Με διαδικασία εξπρές. Το ερώτημα που υπάρχει αυτή την χρονική περίοδο, είναι εάν η εκδίκαση θα γίνει με παρουσία φυσικών προσώπων ή μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου. Μόλις οριστεί η δικάσιμος, εκεί θα γίνει γνωστό από το δικαστήριο αν θα ταξιδέψουν στην Ελβετία οι αντιπρόσωποι των διαδίκων (ΠΑΟΚ vs Ολυμπιακός) ή αν η αντιπαράθεση γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Θυμίζουμε πως σε αυτή την υπόθεση, διάδικος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Ολυμπιακός που προσέφυγε στο CAS και ζητά τον… υποβιβασμό του ∆κεφάλου.

Τι θα ζητήσε από το CAS

Ο ΠΑΟΚ συνεργάζεται με Ελβετικό γραφείο, έχουν μεταφραστεί οι 1.000 σελίδες του υπομνήματος, έχει όμως και άλλα στοιχεία στην φαρέτρα του. Σαφέστατα θα ζητήσει από τους δικαστές (είναι δικηγόροι του διεθνούς αθλητικού δικαίου και όχι τακτικοί δικαστές για την ακρίβεια) να εξετάσουν επί της ουσίας την υπόθεση. Ο ΠΑΟΚ παράλληλα παρακολουθεί την υπόθεση του Ολυμπιακού μετά την εισήγηση – βόμβα της Παναγιώτας Σπανού στην ολομέλεια της Επιτροπής ∆εοντολογίας της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ζητά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και τον ισόβιο αποκλεισμό του μεγαλομετόχου του Βαγγέλη Μαρινάκη για στημένα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή ∆εοντολογίας για να βγάλει απόφαση. Επί της ουσίας να δεχθεί την εισήγηση της κας Σπανού για υποβιβασμό ή να αποφασίσει να αθωώσει τους ερυθρόλευκους. Μέση οδός, δεν υπάρχει. Εφόσον αποφασιστεί υποβιβασμός, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Εκεί, θα έχει δικαίωμα παρέμβασης, ως διάδικος, ο ΠΑΟΚ. Για να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των ερυθρόλευκων. Εφόσον και η Εφέσεων αποφασίσει για ποινή υποβιβασμού, τότε ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS. Εκεί εκ νέου θα έχει δικαίωμα παρέμβασης ως διάδικος ο ∆ικέφαλος.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/5)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.