Μεταγραφικός ντελιβεράς ο «μεγάλος» μοιράζει «δώρα» στα... παραρτήματα

Δημήτρης Μπούζας16 Αυγούστου 2020

Πολύ πρόσφατη είδηση. Αγόρασε από την… τάδε ομάδα με 300 χιλιάδες ευρώ έναν παίκτη και αυτόματα τον έστειλε σε μια άλλη πακέτο για να τον συμπεριλάβει άμεσα στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Στην ίδια ομάδα βέβαια και προ ημερών είχε στείλει και πάλι με… κούριερ έναν άλλον τον οποίο είχει παραχωρήσει με τον ίδιο τρόπο την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο σε «φίλα προσκείμενη» ομάδα. 

Την οποία όμως φρόντισε να την αποζημιώσει για την απώλεια – προφανώς για να μην δυσαρεστηθεί – στέλνοντας έτοιμο για το πρωτάθλημα επιθετικό από το στοκ που είχε. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα σε αυτές τις περιπτώσεις οι οποίες εκπλήσσουν πραγματικά με την άνεση και με το θράσος που γίνονται. Αυτά τα στοιχηματικά μεταγραφικά δωράκια του μεγάλου αφεντικού προκαλούν την κοινή γνώμη. Το αποφεύγουμε όμως για ευνόητους λόγους. 

Άλλωστε πολύ εύκολα μπορεί ο καθένας να εξακριβώσει παρακολουθώντας την ειδησεογραφία που έχει σχέση με τη μεταγραφική δραστηριότητα των ομάδων για ποιες περιπτώσεις και για ποιους συλλόγους μιλάμε. Πέρα βέβαια από το νομότυπο αυτού του είδους των συναλλαγών στο οποίο παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος «μεγάλος» να συμπεριφέρεται με τόση γενναιοδωρία σε συγκεκριμένες επίσης ομάδες, οι οποίες με την αντίστοιχη δική τους συμπεριφορά συμπληρώνουν τη συναλλαγή (σε άλλα επίπεδα), υπάρχει και το ερωτηματικό για το εάν και κατά πόσο οι γαλαντομίες και τα μεταγραφικά δωράκια δημιουργούν εξαρτήσεις.

Με συνέπεια αυτόματα κάποιοι και με το δίκιο τους όχι απόλυτα κακεντρεχείς, να υποψιάζονται ότι σε αυτού του είδους τις μονοδιάστατες γενναιοδωρίες υπάρχει ηθικό θέμα. Αν δηλαδή ο ευεργετούμενος ίσως και άθελα του «δεσμεύεται» σε ανταποδώσεις και σε παντός είδους παραχωρήσεις προς τον γαλαντόμο χαλίφη. Δεν θα σας κουράσω ιδιαίτερα γύρω από αυτό το θέμα, πιστεύοντας πως έχετε ήδη εδώ και χρόνια σχηματίσει άποψη και ορθώς όταν καλείστε να την εκφράσετε και να τοποθετηθείτε το κλείνετε πολύ γρήγορα απλά επιβεβαιώνοντας τα αυτονόητα. Την ύπαρξη δηλαδή παραρτημάτων και στον έλεγχο που ασκεί σε αυτά ο χαλίφης. 

Ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος «μεγάλος», αυτήν την τακτική την έχει αναγάγει σε επιστήμη. Διάβασα λοιπόν την είδηση για αυτές τις πρόσφατες μεταγραφές με ντελίβερι και όπως ήταν λογικό ανησύχησα και προβληματίστηκα, διαπιστώνοντας πως και από τη νέα χρονιά οι συνθήκες, οι συσχετισμοί και οι υποψίες για αφεντικά και υποτακτικούς άρχισαν να επιβεβαιώνονται.

Στο χθεσινό σχόλιο επισημάναμε και προειδοποιήσαμε πως η «τελειωμένη» κατά την άποψη κάποιων αφελών Μπεσίκτας θα έρθει στην Τούμπα ενισχυμένη και όχι μισοδιαλυμένη. Ήδη η ειδησεογραφία επαληθεύει του λόγου το αληθές με το μεταγραφικό ντεμαράζ των Τούρκων να εξελίσσεται εντυπωσιακά θετικά. Όσο για τον άμεσα ενδιαφερόμενο ΠΑΟΚ οι καθ ύλην αρμόδιοι βλέπουμε να διακατέχονται από μια ηρεμία και αισιοδοξία. Ευχόμαστε να δικαιωθούν γιατί στο καθοριστικό αυτό παιχνίδι παίζονται πολλά για τον ΠΑΟΚ. Ας το έχουν υπόψιν τους.

ΥΓ: Μια μικρή άδεια στις «Ελεύθερες Σκέψεις». Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.