Μεταγραφικό φρενοκομείο ο ΠΑΟΚ! Για όνομα του Θεού που το πάνε;

Δημήτρης Μπούζας21 Ιανουαρίου 2021

Η αθλητική δικαιοσύνη στη δραματική και αποκαλυπτική μεγαλοπρέπεια της. Η συγκεκριμένη δικαστίνα υπήρξε Αθλητική Εισαγγελέας Πειραιά. Αρχειοθετούσε υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν μαρτυρίες επιβαρυντικές για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πανηγύριζε φωτογραφιζόμενη με τα τρόπαια της αγαπημένη της ομάδας. Αντιληφθείτε σε τι χώρα ζούμε και τι μπορούμε να περιμένουμε.

Δεν ξέρω σε ποιο στοιχειώδες, σοβαρό ποδοσφαιρικό κλαμπ της Ευρώπης θα διατηρούσαν στην θέση του έναν τεχνικό διευθυντή ο οποίος διέπραξε και διαπράττει γκάφες ολκής όπως αυτός που ακόμα μένει όρθιος και διαχειρίζεται τις τύχες του ΠΑΟΚ. Προσωπικά δεν έχω καμία μέχρι τώρα εξήγηση για το περίεργο φαινόμενο ο λαοφιλέστατος σύλλογος να παρουσιάζει την εικόνα ενός εκτροφείου απίθανων, αποτυχημένων και προσφάτως απολυμένων ξένων στους οποίους εμπιστεύεται την επένδυση του ο Ιβάν και τις ελπίδες του ο κόσμος του ΠΑΟΚ. 

Το ότι ο δικέφαλος προς τα έξω και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό περίγυρο δίνει την εικόνα ενός παράδεισου (αν όχι μιας χρυσής ευκαιρίας) για τους παντός είδους διαμεσολαβητές και μανατζαρέους, είναι κάτι που δεν θέλω να το λάβω σοβαρά υπόψιν μου. Ομως σειρά γεγονότων κι επιλογών με υποχρεώνουν και να μην το αγνοήσω. Έχουμε και λέμε: Ολαφ Ρέμπε: Ήρθε διωγμένος και προσελήφθη με το βιογραφικό του να αναφέρει ότι θεωρείται μετρ των πωλήσεων! Σε μια εποχή που όμως ο ΠΑΟΚ είχε απόλυτη ανάγκη την ενίσχυση του ρόστερ και όχι το ξεπάτωμα του. 

Τι έκανε λοιπόν αυτός ο μετρ των πωλήσεων; Έστειλε αδιάβαστο τον Άκπομ με 1 εκατομμύριο ευρώ και παρά τη θέληση του να μείνει για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο δύσκολο παιχνίδι με την Κράσνονταρ όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο παίκτης. Ξαπόστειλε αυτός ο μετρ με το φοβερό ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ το Δημήτρη Πέλκα με κούριερ στους Τούρκους, τη στιγμή που οι τελευταίοι τον είχαν ζητήσει πριν από λίγους μήνες δίνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Όλαφ γύρισε την πλάτη στον Μαουρίσιο, συνεργάστηκε άψογα με τον έτερο ολετήρα Πορτογάλο κόουτς για να τελειώσουν τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια. Ευτυχώς ο τελευταίος διασώθηκε την ύστατη στιγμή με επέμβαση του Ιβαν. Ο αθεόφοβος κορόιδεψε τον Μίσιτς εκθέτοντας τον ΠΑΟΚ χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν.

 Η επιστροφή του Ουάρντα δεν έχει καμία σχέση μαζί του. Ασχολήθηκε με την μεταγραφή του Κροβίνοβιτς και απέτυχε. Έκλεισε μία «ανάπηρη» θα τη λέγαμε συμφωνία με τον πεντάμηνο δανεισμό του Κρμέντσικ χωρίς να μπορέσει να εξασφαλίσει οψιόν μεταγραφής. Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή ο ΠΑΟΚ να τον διεκδικήσει στο τέλος μιας πετυχημένης περιόδου σε πλειοδοσία. Έργα και ημέρες του τιτανομέγιστου Γερμανού τεχνικού διευθυντή. Δέκα παίκτες έχουν εξαφανιστεί από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και οι λίγοι αντικαταστάτες αποδείχθηκαν οι περισσότεροι παλτά. 

Ο Γερμανός πουλούσε για ψίχουλα και αγόραζε με χρυσάφι (Τσόλακ). Σε κανένα χρονικό σημείο της μέχρι τώρα παρουσίας του δεν έδειξε ότι ασχολήθηκε με έναν σοβαρό προγραμματισμό ενίσχυσης και ανασυγκρότησης της ομάδας. Επικεντρώθηκε αποκλειστικά μετά πάθους αλλά και ανεμπόδιστα σε ένα περίεργο μεταγραφικό νταλαβέρι. Κορύφωση του οποίου ήταν η διαρροή της είδησης των διαπραγματεύσεων για να φύγει από την ομάδα και ο Σφιντέρσκι!!!Εδώ όμως κάπου σκάλωσε η ιστορία γιατί οι φίλοι του ΠΑΟΚ φτάνοντας στο αμήν βγήκαν στα κάγκελα. Προφανώς για αυτόν τον λόγο οι απίστευτοι εμπνευστές αυτής της κίνησης τρομοκρατημένοι άφησαν να διαρρεύσει η πληροφορία πως δεν είχαν τέτοια πρόταση απο την Μπολόνια. Απέφυγαν όμως επιμελώς να διαψεύσουν ότι υπήρχε από μέρους τους η πρόθεση.

 Κι αυτό προφανώς γιατί τα δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων ήταν πολύ κατατοπιστικά και δεν άφηναν περιθώρια ότι υπήρχαν διαπραγματεύσεις. Ναι, παρά το γεγονός ότι ο άχρηστος Γερμανός δεν κατάφερε ούτε τον δανεικό φορ που πήρε για πέντε μήνες να διασφαλίσει με οψιόν αγοράς την κατάληξη του στον ΠΑΟΚ, ήταν και είναι αποφασισμένος να «στείλει» και τον Σφιντέρσκι. Αυτός λοιπόν ο τεχνικός διευθυντής έχει στα χέρια του την επένδυση του Ιβάν δυστυχώς όμως και τις ελπίδες των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ. 

Τη στιγμή που οι πάντες και τα πάντα (κόσμος και κόουτς) φωνάζουν απεγνωσμένα ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση, εκείνο που στην άκρη και στο τέλος φαίνεται είναι ότι δέκα παίκτες από το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν εξαφανιστεί δια μαγείας για ψίχουλα κι έχουν αντικατασταθεί οι περισσότεροι από παλτά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ κάνει το σταυρό του και κάπως νοερά η σκέψη του πηγαίνει στον... Τζόλη. Ο Όλαφ Ρέμπε είναι ικανός για όλα.

ΥΓ1: Δεν ξέρουμε γιατί δεν έκλεισε ακόμη η μεταγραφή του αποδεδειγμένα ικανού αριστερού μπακ του Βόλου Φεράρι. Ανεξήγητη και η προσέγγιση στις άκρες του κόσμου για άλλες περιπτώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.