Μεταγραφική «δυσκοιλιότητα», ελάχιστες οι σοβαρές περιπτώσεις

Δημήτρης Μπούζας16 Ιουνίου 2022

Απίστευτο! Τα έντυπα του Ολυμπιακού απειλούν τους δυσαρεστημένους οπαδούς ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος απογοητευμένος να εγκαταλείψει το λιμάνι και να αφοσιωθεί εκεί που τον αγαπούν (δηλαδή στη Νότιγχαμ).

Ο τίτλος αφορά τη γενική εικόνα της μεταγραφικής δραστηριότητας. Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν σχέση με τις συμφωνίες που πέτυχε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Πορτογάλος Μπότο, ο οποίος ανέπτυξε μια κινητικότητα ακόμη και πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος. 

Ο δικέφαλος έχοντας κατά κοινή ομολογία το μεγαλύτερο πρόβλημα ενίσχυσης και μάλιστα ποιοτικής, έχει ανεβάσει ταχύτητες προκειμένου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σχεδιασμός που αναγγέλθηκε από τους καθ΄ύλην αρμόδιους. 

Πέραν από τον ΠΑΟΚ, του οποίου ο εκπρόσωπος είχε δουλέψει για αρκετό χρονικό διάστημα πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και του οποίου μάλιστα δεν προχώρησαν όπως θα ήθελε συγκεκριμένες περιπτώσεις λόγω απρόβλεπτων υπαναχωρήσεων, δεν βλέπουμε παρά μόνον περιστασιακές και ήσσονος σημασίας κινήσεις. Εξαγγελίες βέβαια υπάρχουν. 

Το πότε και πως όμως θα εκπληρωθούν, για την ώρα παραμένει θολό. Το βέβαιο όμως είναι ότι με την έναρξη της προετοιμασίας οι προπονητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με πολλούς από τους νεοαποκτηθέντες. Αυτή τη στιγμή στους πρωταθλητές επικρατεί μια περίεργη ατμόσφαιρα. Θα έλεγε κανείς ότι υποβόσκει μια οπαδική δυσαρέσκεια, η οποία εκδηλώνεται στο διαδύκτιο για την περίεργη μεταγραφική ακινησία που παρουσιάζει το λιμάνι. 

Μάλιστα το οπαδικό έντυπο «ο Πρωταθλητής» με ένα απρόβλεπτο επιθετικό ύφος σε άρθρο του, απειλεί τους ανησυχούντες οπαδούς προειδοποιώντας τους, ότι υπάρχει πιθανότητα ο πρόεδρος να εγκαταλείψει τον Πειραιά και να αφοσιωθεί σε εκείνους που τον αγαπούν, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τους οπαδούς της Νότιγχαμ. 

Δείτε που φτάσαμε με τους δυσαρεστημένους «επιστήμονες» και τον απογοητευμένο ηγέτη τους. Συγκεκριμένα η μεταγραφική δραστηριότητα των ερυθρολεύκων περιορίζεται προσωρινά πιστεύουμε στις πωλήσεις, με το πλασάρισμα του Φορτούνη και του Μασούρα στους Τούρκους και τους Σισέ μαζί με τον Ρέαμπτσουκ και Καμαρά στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Θα λέγαμε βέβαια ότι δίνεται ιδιαίτερη δημοσιότητα στην προσπάθεια να αποκτηθεί ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Θουμπιθαρέτα. Είναι γνωστό βέβαια σε όλους ότι αποχώρησε για την Μόντσα ο προηγούμενος Μοντεστό. Υστερόγραφο ερυθρόλευκο οι δηλώσεις Καραπαπά, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι.

Σε ότι έχει σχέση με την ΑΕΚ, προς τα έξω διακινείται ότι οι τρεις στόχοι που έχουν ήδη προσεγγιστεί θα αποκτηθούν και μάλιστα πριν ακόμη ξεκινήσει η προετοιμασία. Επιπρόσθετα υπάρχει και η διαβεβαίωση πως δεν υφίσταται θέμα επιστροφής του Αραούχο στη Λας Πάλμας. 

Οι πράσινοι κυπελλούχοι για την ώρα αρκούνται στο ότι απέκτησαν έναν δεύτερο αριστερό μπακ, τον Γκανέα που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη. Οσον αφορά τις ελπίδες (μάλλον το όνειρο) για τον Μπλάνκο, τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Οι ατζέντηδες του ζητούν «τον ουρανό με τα άστρα», παρά τη μεσολάβηση του Παλάσιος που προσπαθεί να γεφυρώσει το χάος.

 Στον Άρη η κατάσταση θεωρείται και είναι ιδιόμορφη. Εύκολα διαπιστώνεις πως οι κιτρινόμαυροι θα ρισκάρουν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια, σε μια πρπασπάθεια να εκμεταλλευτούν στο έπαρκο ιδανικές συνθήκες για συμφωνίες και για λαβράκια. Ηδη χθες είδαν το φως της δημοσιότητας οι προχωρημένες συζητήσεις με τον έχοντα καλό βιογραφικό Πέρε Πονς. Σε δεύτερο επίπεδο καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Ντιοπ για να προχωρήσει η υπόθεση της απόκτησης του.

Σε γενικές γραμμές έτσι έχουν τα πραγματα σε οτι αοφρά την μεχρι στιγμής μεταγραιγκη ιεκονα και μκιν ηση.

ΥΓ1: Έγραψε ιστορια ο Κρητίκαρος. Ο Αντώνης Τσαπατάκης χάλκινος παραολυμπιονίκης του Τόκιο, το βραδυ της Κυριακής στη Μαδέιρα, στην αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλιο στη διοργάνωση. Παράλληλα και το πρώτο χρυσό σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος στην καριέρα του.

ΥΓ2: Κάποιοι ενοχλήθηκαν που ο νέος πρόεδροες της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκε στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά το παιχνίδι με το Κόσοβο για να συγχαρεί τους παίκτες. Αλήθεια για ποιο λόγο αντέδρασαν και μάλιστα τόσο άκομψα; Μήπως θα προτιμούσαν να δουν τον Σαρρή ή τον Γκιρτζίκη ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο...πιο...βαθυστόχαστο;

ΥΓ3: Την Εθνική ομάδα συνεχάρη σχεδόν άμεσα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάτι που δεν έκανε όπως όφειλε από τη θέση του ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Απύθμενα συμπλέγματα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.