Μεταγραφική «δραστηριότητα» με κλεισμένες δύο συμφωνίες;

Δημήτρης Μπούζας23 Νοεμβρίου 2022

Διαβάζοντας τα φίλα προσκείμενα προς τον όλο οργανισμό ΠΑΟΚ ΜΜΕ, εισπράττεις αβίαστα – σχεδόν σίγουρα θα έλεγα – την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι της ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας κινήθηκαν πολύ γρήγορα, μεθοδικά αλλά και αποτελεσματικά (το ευχόμαστε) αυτήν την φορά, εξασφαλίζοντας ήδη τους παίκτες, για τους οποίους υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων για την χρησιμότητα και την ποιότητα τους. Ένας φορ και ένας μεσοεπιθετικός θα προστεθούν στο ρόστερ, πάντοτε βέβαια σύμφωνα με τις ανεπίσημες, αλλά θεωρούμενες και επισήμως υιοθετημένες ειδήσεις του απρόμαυρου ρεπορτάζ, δίνοντας την ευκαιρία στον Λουτσέσκου να κινηθεί πλέον με μεγαλύτερη άνεση. 

Στη συγκεκριμένη πληροφόρηση αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει «χώρος» για μια τρίτη προσθήκη. Αξίζει να σημειωθεί πως στην είδηση αναφέρεται με ιδιαίτερη έμφαση η παρουσία του Γιώργου Σαββίδη και ως εκ τούτου και η συμμετοχή του αν θέλετε, αλλά και η επικύρωση από πλευράς του μεγαλομετόχου, των όσων συμφωνήθηκαν. Προσωπικά πιστεύω πως υπήρξε μεταγραφική κινητικότητα από πλευράς των υπευθύνων του δικέφαλου, κατά πάσα πιθανότητα και αποτέλεσμα. 

Κατά κύριο λόγο γιατί η ανάγκη στήριξης της ομάδας ήταν εξόφθαλμα εμφανής και επιβεβλημένη και ο οποιοσδήποτε αλληθωρισμός θα ήταν ασυγχώρητος, τη στιγμή μάλιστα που μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις και την ανάλογη αξιόλογη βαθμολογική συγκομιδή, οι εναπομείναντες στόχοι έγιναν προσιτοί και εφικτοί. Θα έλεγα πως στην κατεύθυνση το να αποδεχθώ ότι έγιναν οι κινήσεις αυτές, βοήθησαν και κάποιες αλλαγές διοικητικές. Με την πλέον ενδεικτική και σοβαρή του Άγγελου Αναστασιάδη. 

Οπως επίσης και η «επανεμφάνιση» του Γιώργου Σαββίδη... στο «Παλατάκι». Ονόματα δεν διέρρευσαν, αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει όταν τα πάντα ολοκληρωθούν στην εντέλεια. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πρόσφατα τα τραγικά παθήματα και τα ολισθήματα που έγιναν και θυμίζουν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: όποιος καεί με τον χυλό χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Ξέμπαρκο και σποραδικά αναφέρεται το όνομα του Φάμπιο Μαρτίνς, χωρίς ωστόσο να βγει κανείς να το επιβεβαιώσει.

Είναι αλήθεια πως μεταγραφική δραστηριότητα έχουμε και σε άλλες ομάδες. Μερικές σε επίπεδο διορθωτικών κινήσεων και άλλες που δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις παραστάσεις του Σεφερλή στο Δελφινάριο. Χαρακτηριστικά τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον Ολυμπιακό, με κορυφαία περίπτωση την «απομάκρυνση» του κορυφαίου διδύμου των μπακ Μαρσέλο – Βρσάλικο. Του διδύμου για το οποίο προ ολίγων ημερών θα έλεγα, γιατί είναι πολύ κοντινή η χολιγουντιανή φιέστα της υποδοχής ενός εκ των δύο και δεν έχουν ακόμη σβήσει οι πηχυαίοι τίτλοι των ΜΜΕ της ερυθρόλευκης προπαγάνδας, που υποστήριζαν πως το θα το ζήλευαν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Καίγονται στην κυριολεξία για να τους διώξουν. Ονειρεύονται βέβαια να τους πουλήσουν, αλλά κανένας αφελής δεν πλησιάζει.

 Μαζί με αυτούς απομακρύνονται ο Λαλά, ο Κούτρης, ο Γ. Μασούρας, ο Ντε Λα φουέντε, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά ενώ δίνεται δανεικος ο Τζολάκης. Δειλά – δειλά και ντροπαλά και δεν ξέρουμε και για ποιο λόγο, προαναγγέλουν την μεταγραφή Μαντσίνι και τίποτε περισσότερο. Δραστηριότητα παρατηρείται και στον Άρη, του οποίου οι επιτελείς κινούνται πάντοτε με την ίδια συνταγή (το παλιό κρασί δεν χάνει ποτέ την αξία του). Χωρίς όμως πάντοτε να δικαιώνονται. Αυτή τη φορά στοχεύουν και πάλι ψηλά. Ο αρχηγός της εθνικής Τσεχίας Βλάντιμιρ Νταρίντα συζητάει με τους κίτρινους το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στο Χαριλάου. Η απόκτηση του ασφαλώς και θα επιχειρηθεί και για λόγους αγωνιστικούς, αλλά και για επικοινωνιακούς. Αυτό το τελευταίο αφορά την πολύ πιθανή αποχώρηση του Μαντσίνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.