Μεταγραφικές διαστροφές με θολούρα και αντιφάσεις

Δημήτρης Μπούζας27 Ιουνίου 2021

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα. Το ίδιο δύσκολο είναι να σχηματίσεις μια ασφαλή πρόσβαση στις προθέσεις συγκεκριμένων επιτελών και υπευθύνων για τις μεταγραφές, από τη στιγμή που κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλουν. 

Η εικόνα είναι θολή και πολλές φορές όταν την πλησιάζεις από κοντά, σου προκαλεί τον πειρασμό να την ψάξεις καλύτερα, γιατί αυτό που «βλέπεις» σε οδηγεί μερικές φορές και σε διαστροφικές διαπιστώσεις. Όπως επί παραδείγματι μια ομάδα που θριαμβολογεί και περνάει προς τα έξω ότι κάνει μεταγραφές επιπέδου (με δύο δευτεροκλασάτους παίκτες) να έχει στην βιτρίνα της έξι πρωτοκλασάτους παίκτες της, έτοιμους προς πώληση. Ή και το άλλο μια ΠΑΕ που επιβάλλεται να κρατήσει ακέραιο το ρόστερ της λόγω εμπλοκής σε εκκρεμοδικίες στα «μουλοχτά» να σεντράρει μια από τις πιο πολύτιμες μονάδες της. 

Πολλές αντιφάσεις και αρκετές αμφιλεγόμενες συμπεριφορές. Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα; Άγνωστο. Χρόνος υπάρχει αλλά ενδείξεις δεν υπάρχουν ότι θα δούμε κάτι το εντυπωσιακό. Όσο για τον Τζόλη; Αυτόν τον έχουν πουλήσει οι «λαγοί» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ και όχι ο επίσημος ΠΑΟΚ, ο οποίος βέβαια σιωπά για τη συγκεκριμένη και έντονη φημολογία.

Δυο κουβέντες και για το Γιούρο οι οποίες αφορούν τους «υπερήλικες» άσους που γράφουν ιστορία. Τους παίκτες που δεν λειτουργούν με τη λογική της απόκτησης των τελευταίων ενσήμων, αλλά πορεύονται με μια φλόγα άσβηστη. Φωτεινό παράδειγμα αποτελούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λούκα Μόντριτς. 

Στις 5 Φεβρουαρίου συμπλήρωσε το 36ο έτος της ηλικίας του ο Πορτογάλος κι εξακολουθεί να αποτελεί μια μηχανή παραγωγής γκολ. Και ας κινείται πλέον πιο κοντά στο «κουτί» σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι όμως μόνο θέμα τακτικής και στρατηγικής η κατάρριψη των ρεκόρ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. 

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στο εν εξελίξει Γιούρο με εξαιρέσεις του ηλικιακού κανόνα. Είναι ο συμπαίκτης του Ρονάλντο στην Πορτογαλία Πέπε, ο οποίος έκλεισε τα 38 του χρόνια το Φεβρουάριο, ο αρχηγός της Ιταλίας και βράχος τη άμυνας της Τζόρτζιο Κιελίνι που θα συμπληρώσει τα 37 του χρόνια τον προσεχή Αύγουστο. Επίσης ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Ολλανδίας Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ βαδίζει προς τα 39α γενέθλια του. 

Αν επεκταθούμε στη θέση του τερματοφύλακα, θα συναντήσουμε στη φάση των «16» του Γιούρο και τον 35άρη Μάνουελ Νόιερ της Γερμανίας. Στη σειρά και ο 36χρονος κεντρικός μέσος της Σουηδίας Σεμπάστιαν Λάρσον με τη σημείωση ότι δεν εμφανίστηκε λόγω τραυματισμού ο περίπου 40αρης Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

ΥΓ: Φίλος της στήλης που παρακολούθησε  τον διάλογο του Γιώργου Μπούζου με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, αναφερόμενος στη συγνώμη του τελευταίου την οποία κατέθεσε γιατί δεν αντέδρασε ως όφειλε και από την πρώτη στιγμή στην ελλεεινή πρόκληση των Σκοπιανών, ερωτά γιατί στο διάστημα από την ώρα που ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Ελλάδα με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δεκάδων άλλων φορέων αλλά και παραγόντων, ο ίδιος προτίμησε την σιωπή. 

Άφησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να πάρει θέση και να εκπληρώσει το αυτονόητο χρέος του ως προέδρου μιας Ένωσης που φέρει και το όνομα Μακεδονία. Δεν το έκανε αυτό και έρχεται σε ανύποπτο χρόνο να ζητήσει συγχωροχάρτι. Υπήρχε κάποιος σημαντικός λόγος για αυτή την σιωπή; Θα δεχθούμε τη συγνώμη του μόνο αν μας εξηγήσει τους λόγους που το έκανε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.