Μεταγραφές ΠΑΟΚ: Απαγορεύονται τα λάθη

Γιώργος Καστάνης08 Ιουνίου 2021

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση σε ουσιαστικές θέσεις για να πρωταγωνιστήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο και να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Είναι πασιφανές, πως όλες οι επιλογές των παικτών που θα έρθουν τελικά, πρέπει να περάσουν κυριολεκτικά από «κόσκινο». 

Είναι ξεκάθαρο, πως οι άστοχες κινήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Το σημαντικό είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμφωνούν πως οι τελικές επιλογές πρέπει να είναι εύστοχες, είναι σημαντικό να μειωθεί το ποσοστό του λάθους στο…ελάχιστο, προκειμένου οι παίκτες που θα έρθουν, να προσφέρουν από την πρώτη στιγμή και να βελτιώσουν την ποιότητα της ομάδας. 

Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει την ενίσχυση της ομάδας με έναν τουλάχιστον πλάγιο μπάκ (αν είναι δυνατόν και με δύο) για να έχει τις επιλογές παικτών για τα άκρα, έναν χαφ, έναν εξτρέμ και φυσικά έναν επιθετικό. Πρόκειται για παίκτες που θα έρθουν σταδιακά στην ομάδα καθώς για την απόκτησή τους, θα συντρέξουν πολλές προϋποθέσεις. 

Η πιο ενδεικτική περίπτωση που αναφέρεται υπέρ του δέοντος, είναι αυτή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος άσος, μόλις έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα (πέρυσι το καλοκαίρι εισπράτοντας και μία αποζημίωση από την Πορτογαλική ομάδα) ήρθε στην Τούμπα και πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του, τα τελευταία χρόνια. Ξεκάθαρα, πρότυπο για τις μεταγραφικές κινήσεις, αποτελεί η περίπτωση του Αντρίγια. Όπως και του Στέφαν Σβαμπ, κατά δεύτερο λόγο, καθώς και ο Αυστριακός μέσος, παρά το πρώτο δύσκολο διάστημα προσαρμογής, παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία που βοήθησαν την ομάδα. Θυμίζουμε πως ο Αντρίγια αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις με 14 γκολ, δύο πίσω από τον Τζόλη, ενώ είχε και οκτώ ασίστ. 

Όμως και ο Σβάμπ μοίρασε οκτώ ασίστ, ενώ είχε καθοριστικές στιγμές σε κρίσιμους αγώνες. Ο Σαββίδης, οι συνεργάτες του και ο Λουτσέσκου συμφωνούν πως λάθη του παρελθόντος στις μεταγραφικές επιλογές δεν πρέπει να επαναληφθούν και κατά συνέπεια οι επιλογές, πρέπει να αγγίξουν την…τελειότητα. Οσο δύσκολο κι αν θεωρείται αυτό, καθώς πρακτικά ελάχιστες ομάδες έχουν κατορθώσει να πετύχουν το…τέλειο στις επιλογές τους. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η έντονη επιθυμία των επιτελών του ΠΑΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με τον προπονητή, να φέρουν παίκτες που θα έχουν ισχυρό κίνητρο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου ΠΑΟΚ και το κυριότερο, ικανότητες, τις οποίες θα κληθούν να παρουσιάσουν μέσα στο γήπεδο. 

Με αυτά τα δεδομένα, με τρείς – τέσσερις ποιοτικούς παίκτες ο ΠΑΟΚ μπορεί να ισχυροποιηθεί σημαντικά και με την δουλειά που θα κάνουν ο προπονητής με τους συνεργάτες του, θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό για την διεκδίκηση των τίτλων. Στις λίστες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ βρίσκονται αρκετοί παίκτες, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικές επιλογές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.