Μεταγραφές ο μπουκαδόρος Λάμπρου και ο αριστερός Μιχαηλίδης

Κώστας Πετρωτός15 Ιανουαρίου 2020

Ο Κώστας Πετρωτός κάνει focus στους δύο παίκτες που τράβηξαν τα βλέμματα στην Τούμπα και φέρνουν τον Αμπέλ Φερέιρα μπροστά σε μία πρόκληση.

Μετά από το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Ηράκλειο, η ρεβάνς της Τούμπας κόντρα στον ΟΦΗ δεν είχε ενδιαφέρον σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση.

Από την ώρα που ο Γιώργος Σίμος, μάλιστα, επέλεξε να παρατάξει μία ενδεκάδα και με πιτσιρίκια μέσα, ήταν λογικό άπαντες να εστιάσουν σε ατομικές επιδόσεις και στο τσεκάρισμα της εμφάνισης κάποιων παικτών.

Προφανώς, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει το γεγονός ότι ο Ακπομ πάλευε σε όλο το ματς να σκοράρει και τελικά το πέτυχε ο Σφιντέρσκι στην πρώτη επαφή. Ο Πολωνός μυρίζεται το γκολ αλλά είναι σαφές ότι έχει και την ψυχολογία με το μέρος του, σε σχέση με τον Νιγηριανό που θέλει μερικά μαζεμένα γκολ για να τονώσει το αίσθημα του σκόρερ.

Εξάλλου, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς ότι ο Ροντρίγκο Σοάρες, στις ευκαιρίες που παίρνει το τελευταίο διάστημα, εμφανίζεται πιο προσαρμοσμένος στα δεδομένα του ΠΑΟΚ και σαφώς με μεγαλύτερο αέρα στις κινήσεις του.

Ή το γεγονός ότι ο Γιαννούλης κάνει διαχείριση των δυνάμεών του, δηλώνοντας έμμεσα και ο ίδιος ότι περιμένει να έρθει ένας παίκτης μπακ-απ για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, κάτι που όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα αποτελεί ανοιχτό αίτημα του Πορτογάλου τεχνικού από το καλοκαίρι.

Αγχωμένος ο Πέλκας

Πάμε και στα πιο σοβαρά. Η ίδια η εξέλιξη του ματς, μας έδειξε ότι ο Πέλκας παίζει με μπόλικο άγχος. Εχει την πίεση του παίκτη που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και φέτος μοιάζει να ψάχνεται. Μέχρι να πετύχει και το δεύτερο τέρμα, παρότι ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις, είχε περιττές τελικές ενέργειες. Μόλις σκόραρε και το δεύτερο τέρμα, η ψυχολογία του ανέβηκε κατακόρυφα και κάθε ενέργειά του μύριζε γκολ. Ασίστ στον Ακπομ, σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και συμμετοχή σε αρκετές επιθετικές προσπάθειες. Το βασικό ζητούμενο για τον Γιαννιτσιώτη μεσοεπιθετικό είναι να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να επικεντρωθεί στο τι θα κάνει από εδώ και στο εξής για να πετύχει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Ετοιμος από καιρό για τον δειγματισμό ο Λάμπρου

Το πρόσωπο του ματς, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι ο Λάζαρος Λάμπρου. Η εμφάνισή του ήταν αρκετά παραπάνω από καλή. Θα αποφύγω να μιλήσω για one man show, στο οποίο μας παρέπεμψαν ορισμένες ενέργειές του, αφού και ο ΟΦΗ δεν ήταν ομάδα για συγκρίσεις σε επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού, αλλά δεν γίνεται να μην υπογραμμίσει κανείς τα αψεγάδιαστα κοντρόλ της μπάλας και τις πολύ καλές κινήσεις στο ένας εναντίον ενός. Το γκολ, δε, που σημείωσε δεν το έχουμε δει από εξτρέμ του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό κι αυτό προφανώς δίνει το δικαίωμα σε έναν σκεπτόμενο παρατηρητή να μιλήσει για μεταγραφή.

Ο Φερέιρα, που είναι αλήθεια τουλάχιστον δύο φορές σε τετ-α-τετ είχε πει στον 22χρονο επιθετικό ότι τον υπολογίζει, έκανε λόγο για σταδιακή ένταξη στην ομάδα (μιλώντας για υπομονή, επιμονή στην σκληρή δουλειά και φυσικά βελτίωση σε κάποια ζητήματα τακτικής συμπεριφοράς όπως η άμυνα). Εχω, όμως, την αίσθηση ότι τα δύο στοιχεία που έχει έντονα στο παιχνίδι του ο Κατερινιώτης εξτρέμ (ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και γκολ), μπορεί να επισπεύσουν κάποιες ευκαιρίες που είναι δεδομένο ότι θα πάρει.

Αλλωστε και ο ίδιος έδειξε ότι περίμενε καιρό αυτή την ευκαιρία, την πρώτη στις μέρες του στον ΠΑΟΚ, να παίξει βασικός και φάνηκε από τον πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης που είχε (έκανε μόνο ένα λάθος κοντρόλ σε όλοι το ματς).

Ο Στοχ το έχει πάρει απόφαση ότι φεύγει

Φυσικά, την εμφάνιση του Λάμπρου δεν γίνεται να μην την βάλει κανείς δίπλα-δίπλα σ’ αυτή του Στοχ. Ο Σλοβάκος δείχνει ότι έχει αντιληφθεί και ο ίδιος πως είναι η τελευταία επιλογή του Φερέιρα στις θέσεις των εξτρέμ και-απόλυτα λογικά-δεν γίνεται να μπει στην διαδικασία της υπομονής, αφού μιλάμε για έναν φτασμένο παίκτη, όπως θα έκανε ένας πιτσιρικάς. Μάλλον αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι, αγωνιστικά, ο κύκλος του κλείνει στον ΠΑΟΚ και αν δεν έχει διάθεση να πατήσει πάνω στο συμβόλαιό του (δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα), μάλλον θα ψάξει πιο εντατικά για να βρει ομάδα στην οποία θα βρει ενεργό ρόλο.

Ταλαντούχος, ΠΑΟΚτσής από κούνια και αριστεροπόδαρος

Κλείνοντας, θα ήταν μέγιστη παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο 19χρονος στόπερ από τα Γιαννιτσά έκανε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα και μέσα στα αποδυτήρια έβαλε τα κλάματα. Πώς να μην συμβεί αυτό όταν μιλάμε για ένα παιδί μεγαλωμένο στον ΠΑΟΚ, καθαρό οπαδό της ομάδας. Ζούσε το παιδικό όνειρό του, χαλάλι τα κλάματα. Για την περίπτωσή του έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Προχθές ο Βασίλης Μπορμπόκης δήλωσε στο «Metropolis 95,5» ότι διαθέτει χτυπήματα της μπάλας σαν τον Φαν Ντάικ. Μεγαλόστομη δήλωση, αλλά όποιος είχε δει το ματς της Κ19 με την Τότεναμ, αντιλαμβάνεται γιατί έγινε. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο και, επίσης, για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, από αυτούς που δεν βγάζει συχνά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Φερέιρα μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει στην μετάβαση από το επίπεδο των Ακαδημιών σ’ αυτό της πρώτης ομάδας, αλλά όπως πιστώθηκε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του, έτσι θα πιστωθεί και την καθιέρωσή του. Θα είναι μία πολύ μεγάλη κερδισμένη πρόκληση αν καταφέρει και τον κάνει γρανάζι της πρώτης ομάδας. Προηγείται, όμως, ο Λάμπρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.