Μεταγραφές μεν, με το νου στον Βόλο, δε!

Αρις Νικολάκης22 Ιανουαρίου 2022

Δεν ξέρουμε, εάν το ξεχάσατε ή όχι αλλά… Ο ΠΑΟΚ παίζει την Κυριακή στον Βόλο, για το Πρωτάθλημα. Το θυμίζουμε επειδή αντιλαμβανόμαστε πως η ρεβάνς (την ερχόμενη Τετάρτη) με την ΑΕΚ, για το Κύπελλο, αφήνει στην σκιά της τον αγώνα με τον … ζημιάρη (και πέρυσι κι εφέτος) Βόλο. Κακώς. Έχουμε, βλέπετε, την πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ δεν πέταξε λευκή πετσέτα στο Πρωτάθλημα. Έτσι θεωρούμε πως ο Βόλος κι ουχί η ΑΕΚ επί του παρόντος, πρέπει να είναι η μοναδική αγωνιστική έννοια του Κυπελλούχου.

Εξωαγωνιστική φυσικά, έννοια είναι η ενίσχυση του με μεταγραφές. Γι’ αυτές υπάρχει ακόμη το περιθώριο κάπου δέκα ημερών. Καταγράφονται πάντως, κινήσεις και μάλιστα, ανάμεσα τους και σοβαρές. Εκ του αποτελέσματος τους θα κριθούν αυτές οι κινήσεις. Κι εξ αυτού θα κριθεί κατά πολύ, κατά πάρα πολύ κι η πορεία του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο…

Στις μεταγραφές… Σε κάθε μεταγραφική περίοδο για να είμαστε ακριβείς… Δεν αναφέρονται μόνον οι αποκτήσεις. Αναφέρονται κι οι παραχωρήσεις. Έτσι γίνεται ταμείο στο τέλος. Κι εκ του αποτελέσματος του ταμείου – επιμένουμε – κρίνεται η διαχείριση της περιόδου.

Ήδη ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Κάρολο Σφιντέρσκι στην ομάδα Σάρλοτ Ιντεπέντενς της Βόρειας Καρολίνας. Βόρεια γνήσια επειδή υπάρχει και Νότια. Όχι μαϊμού όπως Βόρεια Μακεδονία. Έτσι; Για να μην ξεχνιόμαστε.

Κι ήδη ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Γιοάν Σάστρε.

Οφείλουμε παρεμπιπτόντως, να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά πως κι οι φερόμενοι ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ κι η περίοδος για την ευστοχία του είναι υπό αντίξοες συνθήκες. Αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για ιδανικές λύσεις. Κι όσες τέτοιες προσφέρει… Τις προσφέρει υπό κακές για τον ΠΑΟΚ προϋποθέσεις. Μία από αυτή …εκφράζεται από τον προπονητή της Μορεϊρένσε. «Δε συμφωνώ με την παραχώρηση του. Δεν είμαστε για να χάνουμε παίκτες, τώρα», κραυγάζει ο Σα Πίντο!

Κατά τα άλλα… επανέκαμψε ο Αντόνιο Τσόλακ. Είπαμε πως ο Κροάτης θα αποτελέσει, κατά πως φαίνεται, στοίχημα για τον Ρουμάνο προπονητή του. Φέρονται δε, υπ’ ατμόν Φερνάντο Βαρέλα και Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Δεν είναι δα είδηση η επικείμενη αποχώρηση αμφοτέρων. Η αγωνιστική τους κατάσταση από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου διαμόρφωνε τη σιγουριά για την αποχώρηση τους. Ήταν γνωστό τοις πάσι. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε θα ανανέωνε τα συμβόλαια τους.

Αυτά λήγουν το καλοκαίρι. Θεωρούμε πάντως, πως εάν οι δυο παίκτες είχαν βρει την κατάλληλη διάδοχο κατάσταση, δεν θα είχε αντίρρηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αρκεί να συμφωνούσαν προπονητής και τεχνικός διευθυντής. Υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της άμεσης αντικατάστασης τους.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα σήμερα. Αύριο; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου! Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν φαίνεται, να θέλει τον παροπλισμό τους. Ως εκ τούτου δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη και την στήριξη του σε αμφότερους.

Τούτο δε, επειδή διαχέεται στην ατμόσφαιρα της Τούμπας πως ορισμένες επιλογές σχετικά με τους δύο έτσι κι αλλιώς, υπ’ ατμόν παίκτες καθορίζονται από την έλλειψη εμπιστοσύνης και στήριξης σε αμφότερους. Όσο κι εάν αμφότεροι με την αγωνιστική τους εικόνα δεν δικαίωσαν ανάλογα τον Ραζβάν Λουτσέσκου…

ΥΓ : Υπάρχει ένας σοβαρός επιστήμονας… Όχι πολιτικός. Έτσι ή αλλιώς τέτοιοι σοβαροί είναι είδος εν ανεπαρκεία… Ένας σοβαρός επιστήμονας λοιπόν, να εξηγήσει για το θανατικό από τον Κορωνοϊό στην Ελλάδα; Ποια είναι η αιτία που θρηνούμε εκατόμβη νεκρών καθημερινά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.