Μεταγραφές για Πρωτάθλημα, ξανά…

Αρις Νικολάκης30 Απριλίου 2022

Φυσικά κι ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφικές ενισχύσεις. Αλίμονο του εάν δεν κάνει. Όσο πλατιά κι εάν είναι η σκιά της λαμπρής (θα γίνει υπέρλαμπρη εάν στεφθεί για πέμπτη φορά σε πέντε Τελικούς… Κυπελλούχος) εφετινής του πορείας… Δεν μπορεί να κρύψει το ελλειμματικό ρόστερ του. Και να θέλει… Ακόμη και το ίδιο, το ρόστερ, να κρυφθεί… Δεν μπορεί να κρυφθεί. 

Η παταγώδης αποτυχία στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος δε το αφήνει! Ίσως μάλιστα – υπόθεση επιχειρούμε – εάν δίπλα στον σοβαρό ΠΑΟΚ θέταμε τους κλασσικούς αντιπάλους του (ήτοι, Ολυμπιακό κι ΑΕΚ), δεν θα ήταν υπερβολή ένα συμπέρασμα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο : Ο σοβαρός ΠΑΟΚ θα έπαιζε δίχως αντίπαλο. Τούτο ακόμη και ως υπερβολή έχει τη λογική του. Ο Ολυμπιακός βλέπετε, υπέστη καθίζηση. Η ΑΕΚ πέταξε νωρίς, νωρίς λευκή πετσέτα. Ο ΠΑΟΚ με αστάθεια αγωνιστικής ισορροπίας έχασε πρώτης τάξης ευκαιρίας. 

Έτσι έδειξε… Έτσι φάνηκε κυριαρχώντας – κόντρα στους κλασσικούς αντιπάλους του - όταν είχε ευστάθεια! Κι εδώ προσέξτε. Δε λέμε, να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Λέμε, να το διεκδικήσει. Μην σπεύσετε λοιπόν, οι μη συμφωνούντες να μας πετροβολήσετε… Για να συμμαζέψουμε τώρα, την κουβέντα μας. Οι μεταγραφικές κινήσεις είναι άκρως απαραίτητες στον ΠΑΟΚ, για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Ομάδες του επιπέδου του ΠΑΟΚ αυτό έχουν πρώτιστο στόχο. Με το υπάρχον ρόστερ – αν κι ήταν καίριο κτύπημα η απώλεια του Νέλσον Ολιβέιρα – δεν υπάρχει ίχνος προοπτικής. 

Φυσικά και θα έχει του χρόνου ισχυρότερους αντιπάλους! Το υπάρχον ρόστερ απλώθηκε, τεντώθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι παίκτες έπιασαν και πέρασαν το ταβάνι τους. Κέρδισαν πολλά αλλά… Έχασαν και πολλά. Πως να το εμπιστευθούν εκ νέου οι φίλοι του «δικέφαλου». Και μεταξύ μας; Το εμπιστεύθηκε κατ’ αρχήν και με το παραπάνω μάλιστα, ο Ρουμάνος προπονητής. Ύψωσε τους τόνους. Έσπασε τα μούτρα του. Παραδέχθηκε ευθαρσώς το μέγα λάθος του. Χαμήλωσε τους τόνους. Το πήρε αλλιώς. Αναθεώρησε δεδομένα. 

Κι ο ΠΑΟΚ υπό την εξαιρετική διαχείριση του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αυτήν τη λαμπρή πορεία. Με πιθανότητες να κάνει υπέρλαμπρη εάν κι εφ’ όσον στεφθεί πάλι (για πέμπτη φορά σε πέντε Τελικούς) Κυπελλούχος… Θυμίζουμε απλά, όπως στον Τελικό δεν παίζει δίχως αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός και διψασμένος είναι κι αναμορφωμένος κι έχει πολύ καλό προπονητή! Επί του παρόντος όμως, τον ΠΑΟΚ απασχολεί η ΑΕΚ! Ο αγώνας της Κυριακής είναι καθοριστικός για πολλούς και διαφόρους λόγους. 

Είναι οι τρεις βαθμοί… Ήτοι, η νίκη της οποίας την γλυκιά γεύση αγνοεί ο ΠΑΟΚ εδώ κι έξι αγώνες. Αν και μέτρησε μια ισοπαλία όχι απλά, γλυκιάς αλλά γλυκύτατης γεύσης. Είναι επίσης, ανάμεσα στους πολλούς και διαφόρους λόγους η ανάγκη ρυθμού ενόψει Τελικού. Είναι η υποχρέωση να δώσει στον κόσμο του χαρά μέσα στην Τούμπα. Κι είναι ο στόχος εξασφάλισης με άνεση – και δίχως χαρτί, μολύβι… ψαλίδι – της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια; Για τον Κυπελλούχο (να μη λησμονούμε πως από πέρυσι παραμένει εστεμμένος ο ΠΑΟΚ) τώρα προέχει η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Μετά; Θα έρθει η ώρα του Κυπέλλου εφέτος… Για πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα, του χρόνου… Ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφές!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.