Μεταγραφές: Δέκα ελεύθεροι για μεγάλα πορτοφόλια

Κωστής Παναγιώτου10 Ιουλίου 2022

Η φημολογία των μεταγραφών είναι αγαπημένη συνήθεια κάθε φίλου του ποδοσφαίρου και το καλοκαίρι η εποχή που τα πάρε-δώσε των ομάδων εκτοξεύουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη δυναμικά με τον Έρλινγκ Χάλαντ να μετακομίσει στο Νησί για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι και να κλέβει μέχρι στιγμής την παράσταση, ενώ οι τάσεις φυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν τραβήξει τα βλέμματα όλων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες τους και ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το Metrosport.gr σας παρουσιάζει δέκα ελεύθερους παίκτες από το πάνω ράφι.

Ουσμάν Ντεμπελέ ( 25 ετών )

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από την 1η Ιουλίου είναι ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα έληξε και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δείχνουν πως ο Ντεμπελέ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Καμπ Νου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και όσο περνάει ο χρόνος όλο και περισσότερες ομάδες βολιδοσκοπούν την περίπτωσή του.

Ο Γάλλος ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο την περσινή σεζόν, αλλά ο ερχομός του Τσάβι στο πάγκο των «μπλαουγκράνα» μεταμόρφωσε τον ποδοσφαιριστή και αποτέλεσε μια από τις σταθερές για την επιστροφή της Μπαρτσελόνα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ.

Αντρέα Μπελότι (28 ετών )

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στο Τορίνο και στην ομώνυμη ομάδα ο 28χρονος επιθετικός ψάχνει την επόμενη ομάδα που θα τον εντάξει στο ρόστερ της. Τη σεζόν που μας πέρασε ο Μπελότι πέτυχε 8 τέρματα σε 23 συμμετοχές.

Σε 251 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Τορίνο σκόραρε 113 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη Ρόμα να είναι μια από τους μνηστήρες.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Euro 2020 με την Εθνική Ιταλίας.

Φεντερίκο Μπερναρντέσκι ( 28 ετών )

Ο διεθνής Ιταλός είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για νέα ήπειρο, με τις πληροφορίες από την Ιταλία να αναφέρουν πως ο 28χρονος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τορόντο, αφού η Γιουβέντους δεν επιθυμεί να ανανεώσει μαζί του το συμβόλαιο του.

Η «βέκια σενιόρα» πριν πέντε καλοκαίρια είχε βγάλει από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Φιορεντίνα. Η συνεισφορά του στη Γιουβέντους δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική, αφού σε 183 αγώνες πέτυχε μόλις 13 γκολ και 24 ασίστ.

Όπως όλα δείχνουν το μέλλον του θα είναι εκτός της χώρας του για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πάουλο Ντιμπάλα ( 28 ετών )

Το αντίο του Αργεντινού στη Γιουβέντους λύγισε τους πάντες με τον 28χρονο να μην μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά του. Ο Ντιμπάλα είναι από τα πιο καυτά ονόματα της αγοράς, με αρκετές ομάδες να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του.

Ο διεθνής της «αλμπισελέστε» αγωνίστηκε για επτά συναπτά έτη με την ασπρόμαυρη φανέλα της Γιούβε, σημειώνοντας 115 τέρματα και 49 ασίστ σε 293 συμμετοχές.

Το όνομά του έχει βρεθεί στη λίστα των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης, με τα δημοσιεύματα να συνδέουν το Ντιμπάλα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ίντερ.

Ίσκο ( 30 ετών )

Το 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να επενδύσει στον τότε 21χρονο μεσοεπιθετικό Ισπανό της Μάλαγα, οποίος ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Μετά από εννέα χρόνια γεμάτα τίτλους ο 30χρονος Ίσκο αποχώρησε από τη «βασίλισσα», με τη Ρόμα και τη Μπέτις να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Την περσινή σεζόν συμμετείχε σε 17 παιχνίδια, έχοντας μόνο 407 αγωνιστικά λεπτά, οπότε το διαζύγιο με τη Ρεάλ ήταν μονόδρομος και για τις δύο πλευρές.

Ο Ίσκο έχει στην τροπαιοθήκη του 3 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 4 Κύπελλα Παγκοσμίων Συλλόγων και 5 Champions League.

Λουίς Σουάρες ( 35 ετών )

Ένας από το πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς της γενιάς του βαδίζει πλέον προς το 36ο έτος της ηλικίας, αλλά η αξία του Ουρουγουανού επιθετικού παραμένει αναλλοίωτη.

Την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 13 τέρματα. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν κοντά σε συμφωνία με τη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά τελικά οι διαπραγματεύσεις χάλασαν και είναι ξανά διαθέσιμος για συζητήσεις.

Το 2014 ανάγκασε τη Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της 81 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λιβερπουλ. Ο Σουάρες με τους «μπλαουγκράνα» πέτυχε 194 τέρματα σε 281 συμμετοχές, ενώ παράλληλα μοίρασε και 113 ασίστ. Μάλιστα, την πρώτη του χρονιά στη Βαρκελώνη πανηγύρισε το τρεμπλ, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του Κυπέλου και του Champions League.

Έντισον Καβάνι ( 35 ετών )

Στη λίστα με τους ελευθέρους από το πάνω ράφι ακόμα ένας κορυφαίος Ουρουγουανός επιθετικός, οποίος αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτετν και βρίσκεται στην αναζήτηση της νέας του ομάδας, με τις φήμες να τον συνδέουν με ομάδες της Ιταλίας.

Ο 35χρονος στράικερ έλαμψε στο παρελθόν με τις φανέλες της Νάπολι και της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Γάλλους το 2013 να δαπανούν 64,5 εκατ. ευρώ για τον πάρουν από τη Νάπολι.

Με την Παρί σκόραρε 200 γκολ σε 301 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας όλους τους εγχώριους τίτλους.

Μαρσέλο ( 34 ετών )

Από την Ουρουγουάη στη Βραζιλία και σε ένα από τα κορυφαία μπακ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο 34χρονος Μαρσέλο αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 16 χρόνια παρουσίας, έχοντας πανηγυρίσει 25 τίτλους!

Το αντίο του στους «μερένχες» ράγισε καρδιές με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκροτήσει τα δάκρυά του. Το 2007 η «βασίλισσα» τον είχε αποκτήσει από τη Φλουμινένσε και μέχρι σήμερα ήταν από τις σημαίες του συλλόγου.

Με τη Ρεάλ έδωσε το παρών σε 545 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 38 τέρματα και 103 ασίστ.

«Δεν είναι αντίο, γιατί δεν νιώθω ότι φεύγω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το μέλλον αυτού του συλλόγου είναι πολλά υποσχόμενο. Έφτασα σαν αγόρι και φεύγω σαν άντρας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Ντρις Μέρτενς ( 35 ετών )

Ο 35χρονος Βέλγος αποχώρησε μετά από εννέα συναπτά έτη στη Νάπολι και ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με ομάδες από το MLS και τη Μαρσέιγ να είναι οι πιθανότεροι προορισμοί του αυτή τη στιγμή.

Ο Μέτρενς το καλοκαίρι του 2013 φόρεσε τη φανέλα των «παρτενοπέι», με την οποία συμμετείχε σε 397 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 148 γκολ και 90 ασίστ, και κατάφερε να αγαπηθεί από τους φίλους της ομάδας, ενώ για χρόνια μαζί με τον Ινσίνιε είχαν δημιουργήσει μια από τις καλύτερες επιθετικές δυάδες στην Ιταλία.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 37 αγώνες, έχοντας 13 τέρματα και 2 ασίστ. Με τη Νάπολι κατέκτησε δύο Κύπελλα Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Κρίστιαν Τέγιο ( 30 ετών )

Στην αρχή της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα χαρακτηρίστηκε ως ο επόμενος Μέσι, με αυτό το βάρος στις πλάτες του προσπάθησε να αποδείξει πως δεν είναι σαν τον Αργεντινό, αλλά μάταια.

Δυστυχώς για τον ίδιο και για το ταλέντο του δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Στους «μπλαουγκράνα» έπαιξε σε 86 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 20 γκολ και 14 ασίστ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βαρκελώνη αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Πόρτο και Φιορεντίνα. Το 2017 η Μπέτις τον απέκτησε, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύοντας την πτώση που έχει πάρει η καριέρα του. Μετά από 172 ματς και 24 γκολ αποχώρησε από τους Σεβιγιάνους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.