Μεταγραφές Άρη: Θέλουν τον χρόνο τους!

Γιώργος Στράντζαλης08 Οκτωβρίου 2020

Το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών δημιούργησε ο Άρης με τις φετινές του κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, ειδικότερα με το δυναμικό φινάλε. Στο σύνολο απέκτησε 15 ποδοσφαιριστές, ανανέωσε τρεις από τον περσινό βασικό κορμό και προώθησε ισάριθμους από τα τμήματα υποδομής. Πρόσθεσε ποιότητα, προοπτική και γέννησε μεγαλύτερες προσδοκίες στον κόσμο του.

Γενικώς, μετά τις μεταγραφές και την εικόνα της πλήρους ομάδας που παρουσιάζει, διαμόρφωσε μία κατάσταση εσωτερικού ανταγωνισμού δίνοντας στον προπονητή τη δυνατότητα να… παίζει όπως θέλει. Διότι κακά τα ψέματα τόσο γεμάτο ρόστερ, με πληρότητα σε κάθε θέση και με πολλούς παίκτες οι οποίοι έχουν την ικανότητα να καλύψουν τουλάχιστον μία παραπάνω θέση από τη φυσική τους, είχε πολλά χρόνια να δημιουργήσει.

Οι περισσότερες από τις κινήσεις που έκανε προκάλεσαν αίσθηση. Παίκτες με «βαρύ» βιογραφικό για τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος, παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ηγετικές ικανότητες. Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο από εδώ και πέρα είναι η σωστή διαχείριση του πολυπρόσωπου ρόστερ από τον Άκη Μάντζιο ώστε να κρατήσει τις κατάλληλες ισορροπίες στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή όμως, τίθεται και θέμα ενσωμάτωσης των νεοφερμένων και εύλογα γεννάται το ερώτημα «πόσο χρόνο θα χρειαστούν»;

Αν κοιτάξουμε το πρόσφατο παρελθόν των τελευταίων επενδύσεων του Άρη, μόνο ο Έργκους Κάτσε είναι σε θέση να μπει άμεσα στα πλάνα του προπονητή. Οι υπόλοιποι υπολείπονται σε αγωνιστικό ρυθμό κουβαλώντας πολλούς μήνες “αποχής”, οπότε αυτομάτως δημιουργείται αμφιβολία ως προς το επίπεδο ετοιμότητάς τους και του χρόνου που θα χρειαστούν.

Έχουμε και λέμε….

ΓΙΟΧΑΝ ΜΠΕΝΑΛΟΥΑΝ

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του 33χρονου στόπερ χρονολογείται στις 19 Ιουλίου. Αγωνίστηκε μόλις 5’ σε αγώνα της Νότιγχαμ Φόρεστ με αντίπαλο την Μπάρνσλεϊ. Είχε προηγηθεί ένα 45άλεπτο απέναντι στην Τσέλσι για το FA Cup στις 5 Ιανουάριου, ενώ τη σεζόν 2018-2019 είχε συνολικά 14 συμμετοχές. Αριθμοί που αναδεικνύουν θεωρητικά και το χαμηλό επίπεδο αγωνιστικού ρυθμού και προδιαθέτουν τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Μπεναλουάν ώστε να είναι έτοιμος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του ‘19 έως και σήμερα, το διάστημα δηλαδή που ανήκε στην Νότιγχαμ, δεν ήταν όλα “ρόδινα” για τον Τυνήσιο. Υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Ο ένας στην κροταφογναθική άρθρωση κι ένας τραυματισμός στη μέση οποίος τον κράτησε εκτός για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών.

ΣΑΝΤΕ ΣΙΛΒΑ

Παρόμοια με του Μπεναλουάν είναι και η “ιστορία” του Σίλβα στην Αγγλία. Από τις “γεμάτες” σεζόν που είχε στην Πορτογαλία, το 2018 πήρε μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ. Ονειρικό ξεκίνημα στην Κ23 με χατ-τρικ στο ντεμπούτο του μέσα σε 4’ (!), αλλά μία… ανάλατη συνέχεια. Τα δύο χρόνια του στα “σφυριά” κατέγραψε 13 συμμετοχές με την Κ23, τη φετινή σεζόν πρόλαβε να παίξει μόλις 65’ στην αναμέτρηση με την Σάουθάμπτον Β’ στις 26/09. Ο 23χρονος επιθετικός βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και σήμερα θα ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα. Ο Αρης “ποντάρει” πολλά στο ταλέντο του και την ικανότητά του σε εκτέλεση και δημιουργία, με τον ίδιο να βλέπει τον Αρη ως ένα νέο περιβάλλον για μια καινούρια αρχή.

ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Από τις μεταγραφές του Αρη που προκάλεσαν θόρυβο. H επιστροφή του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και ήταν αυτή που σε μεγάλο βαθμό επισκίασε την αποχώρηση του Φετφατζίδη. Ο Ματέο γύρισε σ’ ένα γνώριμο περιβάλλον από το οποίο έλειψε μόλις έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής, κάτι που διαπιστώθηκε από το πρώτο μισάωρο που πήρε στον ΟΑΚΑ έχοντας μόλις δύο 24ώρα τον Αρη! Όλα τού ήταν πολύ...οικεία. Το τελευταίο του επίσημο ματς στον Ερυθρό Αστέρα ήταν στις 20 Ιουνίου (γκολ και ασίστ). Βρίσκεται κάπως πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί πολύ λιγότερο χρόνο από τους υπόλοιπους.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

Από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του Αρη η πιο ασφαλής επιλογή είναι αυτή του Κάτσε. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος στο προηγούμενο διάστημα ήταν σε διαδικασία αγωνιστικής εγρήγορσης, με το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι να χρονολογείται τον περασμένο Αύγουστο, σε αγώνα της Λάρισας με αντίπαλο την Λαμία. Με τους “βυσσινί” της Θεσσαλίας είχε “γεμάτη” σεζόν στην Super League1 και το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι δεν χρειάζεται καθόλου επιπλέον χρόνο προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα. Σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Μαρτίνη, ο νεαρός αριστερός μπακ συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.