Βόμβα Μπαλτίδη: «Μεταφερόμενη η ιδιοκτησία στο γήπεδο του Απόλλωνα»

Metrosport Team04 Ιουνίου 2020

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με την ξένη ιδιοκτησία που φέρεται να βρίσκεται εντός του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς έδωσε ο Τάκης Μπαλτίδης. Ο πρώην πρόεδρος των «κοκκινόμαυρων» μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και υποστήριξε πως έχει ενδείξεις ότι η ξένη ιδιοκτησία είναι μεταφερόμενη και το θέμα θα τεθεί υπ’ όψιν του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη. Για το θέμα μίλησε στο Metropolis 95.5 και ο νομικός του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Αντώνης Σαουλίδης.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαουλίδης υποστήριξε:

«Το γήπεδο του Απόλλωνα φτιάχτηκε πριν πολλά χρόνια χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Τα ιδρυτικά μέλη του Απόλλωνα ήρθαν ως πρόσφυγες στην Καλαμαριά και έφτιαξαν το σωματείο. Έγιναν διάφορες πολεοδομικές διαδικασίες ώστε μέρος ιδιωτικών ιδιοκτησιών να έρθει, με τις σχετικές αποζημιώσεις, στον Απόλλωνα ώστε να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του. Το θέμα είναι ότι όλες οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα δύο συμπολίτες μας να διεκδικούν τώρα τα χρήματά τους. Δεν μιλάμε για καταπάτηση, προς Θεού. Έγιναν όλες οι διαδικασίες τότε, με πράξεις ρυμοτομίας, απαλλοτριώσεις κλπ. Απλά υπήρξαν κάποιες ιδιοκτησίες που, καλώς ή κακώς, εκείνη την περίοδο δεν είχαν αποζημιωθεί. Τυπικά έπρεπε να αποζημιωθούν από το σωματείο του Απόλλωνα, όμως, η προσπάθεια είχε γίνει μαζί με την τότε διοίκηση του Δήμου. Πρόκειται, επί της ουσίας, για δύο λωρίδες. Δεν είναι μόνο το όνομα του ιδιώτη που ακούστηκε. Δύο είναι οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες μας καλούν να πληρώσουμε. Μιλάμε για 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκτάσεις συνολικά φτάνουν το ένα στρέμμα. Είναι μεγάλο πρόβλημα και όχι μόνο του Απόλλωνα. Δεν μπορεί να είναι πρόβλημα μόνο της τωρινής διοίκησης. Είναι πρόβλημα που η διοίκηση Μπαλτίδη το κληρονόμησε από πολύ παλιά».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτίδης σημείωσε:

«Οι ιδιοκτησίες είναι δύο, αλλά είναι αδέρφια. Επί της ουσίας είναι μία, δηλαδή. Τα δύο αδέρφια δεν έχουν μόνο εκεί ιδιοκτησίες αλλά και περιμετρικά του στρατοπέδου “Κόδρα”. Διαφωνώ και αμφιβάλλω ότι η ιδιοκτησία είναι εκεί που λένε. Τη θεωρώ μεταφερόμενη. Ήταν πιο δίπλα και τη μετέφεραν. Το ψάχνω το θέμα και αύριο έχω ραντεβού με τον Δήμαρχο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.