«Μετά τον Τζόκοβιτς είναι ο Στέφανος, το τένις τείνει να γίνει το αγαπημένο άθλημα του Έλληνα»

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2023

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις, Δημήτρης Σταματιάδης μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν και την επίδραση που έχει στους νέους αθλητές.

«Το τένις διανύει τις καλύτερες στιγμές του. Ο Στέφανος και η Μαρία έχουν πολλές διακρίσεις. Βέβαιο, είναι ότι ο Τσιτσιπάς θα κατακτήσει ένα grand slam στο μέλλον και θα βρεθεί στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Όταν έχεις τέτοιους ισχυρούς αντιπάλους, σου δίνει κίνητρο να γίνεις ακόμα καλύτερος και να τους φτάσεις και γιατί όχι να τους ξεπεράσεις. 

Ο Στέφανος έχει ωριμάσει, έχει βελτιωθεί και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, εκτός του Τζόκοβιτς. Μετά τον Τζόκοβιτς, είναι ο Στέφανος. Κάνουμε κάτι για πρώτη φορά στην ιστορία. Μπήκαμε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και στήσαμε ένα γήπεδο τένις σ΄ ένα βράδυ. 

Έχουμε πουλήσει ήδη 20.000 εισιτήρια. Αυτό το κάνει μόνη της η Ομοσπονδία. Θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το τένις. Ο Στέφανος με πολλές θυσίες και οικονομικές δυσκολίες έφτασε εδώ που είναι τώρα. 

Είχε μια οικογένεια που τον στήριξε, δούλεψε πολύ και είναι το παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα χωρίς την οικονομική δυνατότητα. Σημασία έχει μία χώρα να εξελίσσεται. Αν έχεις τη βάση, μπορείς να βλέπεις πρωταθλητές. Το τένις τείνει να γίνει το αγαπημένο άθλημα του Έλληνα» δήλωσε στο Metropolis 95.5

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.