Μετά τον τελικό το μεγάλο στοίχημα θα κερδηθεί μόνο αν ο Ιβάν αφήσει τις μεταγραφές στους γνώστες

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Το Πρωτάθλημα έληξε για τον ΠΑΟΚ, απομένει ο τελικός του Κυπέλλου και ύστερα θα μπει το μεγάλο στοίχημα, μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας, που ακολούθησαν απρόσμενα τη διετία των νταμπλ.

Είτε πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ είτε όχι, το ζητούμενο από τις 23 Μαϊου θα είναι να γίνουν, επιτέλους, καλές μεταγραφές. Αυτός ή αυτοί που θα επιλέξουν τους παίκτες να ξέρουν τι θέλουν και να νιώθουν τι ακριβώς είναι εκείνο που ζητάει ο προπονητής. 

Μακριά από τις επιλογές αυτός που έφερε τον... Χατσερίντι. Μακριά αυτός που επέλεξε τον... Εσίτι. Μακριά αυτός που εμπνεύστηκε την απόκτηση του... Τσόλακ. 

Φτάνει με τις σαχλαμάρες από τους άσχετους, που ειδικεύονται στο να πετάνε από το παράθυρο το χρήμα του Ιβάν, αλλά και να φορτώνουν το ρόστερ της ομάδας με άχρηστους παίκτες.

Η λίστα με τις άνευ λόγου και αιτίας τσαπατσούλικες μεταγραφές είναι ατέλειωτη. Και η κακή συνήθεια της αναζήτησης παικτών την τελευταία στιγμή, με την ψυχή στο στόμα, αθεράπευτη. Προφανώς, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ότι πάνε στράφι κάποια (πολλά, είναι η αλήθεια) από τα χρήματα του Ιβάν, διότι δόξα τω Θεώ, δεν κινδυνεύει να φτωχύνει. 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ μένει στάσιμος αγωνιστικά. Οτι, ενώ θέλει να διεκδικεί κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα και ενώ θέλει να παίξει επιτέλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει το ποιοτικό ρόστερ που θα μπορέσει να υποστηρίξει την επίτευξη αυτών των στόχων.

Πέρσι, φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι είναι καλύτερα που ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς τίτλο, μήπως και αφυπνιστούν τα “μεγάλα κεφάλια” της ΠΑΕ, αλλά δυστυχώς κοιμήθηκαν ακόμη πιο βαθιά, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ενόψει της φετινής περιόδου. 

Αν αποδυναμωθεί κι άλλο αυτό το καλοκαίρι, αν δηλαδή δεν αποκτήσει παίκτες ποιοτικούς στη θέση των (πολλών) μέτριων που διαθέτει, τότε θα είναι ένας από τους κομπάρσους της νέας σεζόν.

Με δεδομένο ότι το αντίπαλο δέος είναι μόνο ο Ολυμπιακός και κανένας άλλος, το ζητούμενο είναι απλό: 

Να διαθέτει ο ΠΑΟΚ ρόστερ ανώτερο του Ολυμπιακού. Αν είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό θα πάρει το Πρωτάθλημα. Αν πάρει το Πρωτάθλημα θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή θα είναι πολύ καλύτερος από τον φετινό ΠΑΟΚ θα έχει και περισσότερες πιθανότητες να περάσει σε όμιλο.

ΥΓ. Για να γίνει ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερος αγωνιστικά δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψει ο Ιβάν μια περιουσία. Εξυπνες μεταγραφές χρειάζονται από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο. Οι... Γιωργάκηδες, οι Κωστάκηδες και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι παπαρολόγοι πρέπει να μπουν στο περιθώριο γιατί η ζημιά που προκαλούν είναι τεράστια. Αλλά αυτό είναι δουλειά του Ιβάν. Καιρός είναι να καταλάβει ότι την υπερομάδα που και ο ίδιος ονειρεύεται θα του τη φτιάξουν οι γνώστες...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.