Μετά τον Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ δυνατά για φορ

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Μετά την επιτυχή έκβαση της τριάδας αγώνων με τον Παναθηναϊκό και τη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ κινείται δυναμικά και στο μεταγραφικό μέτωπο. Χθες το μεσημέρι, η ΠΑΕ κοινοποίησε την συμφωνία με την Ντιναμό Κιέβου για τον δανεισμό του Τόμας Μάγκντζιαρζ και το βράδυ, λίγο μετά τις 21:00, ο 28χρονος διεθνής Πολωνός αμυντικός αφίχθη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, συνοδευόμενος από τον ατζέντη του Τόμας Μάγκτζιαρζ.

Η συμφωνία είναι για δανεισμό έξι μηνών, χωρίς οψιόν αγοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά σήμερα, μετά τις ιατρικές εξετάσεις και την ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων. Τους δύο άνδρες υποδέχθηκε ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας, Κυριάκος Κυριάκος και τους συνόδευσε στο “Μακεδονία Παλλάς”.

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με Κεντζιόρα-Ντιναμό

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει την συμφωνία με τον Τόμας Κεντζιόρα, μέρες πριν. Και ο Πολωνός διεθνής μπακ (παίζει δεξιά και αριστερά, αλλά και στόπερ) ήταν αυτός που πίεζε την διοίκηση της Ντιναμό Κιέβου να συναινέσει σε δανεισμό, καθώς μέχρι και χθες ζητούσε χρήματα για πώληση (ο παίκτης έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026 με τον ουκρανικό σύλλογο). Ο 28χρονος άσος είχε ως έξτρα κίνητρο την διάθεσή του να επιστρέψει στην εθνική ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος προπονητή. 

Τελικά, η πίεση του Κεντζιόρα άλλαξε την στάση της Ντιναμό που, προφανώς εκτίμησε και την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να μην χρησιμοποιήσει την δυνατότητα που δίνει η FIFA να πάρει παίκτη από ομάδα της εμπόλεμης ζώνης ως ελεύθερο. Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν ήθελε να κάνει μία τέτοια κίνηση από σεβασμό στην διοίκηση της Ντιναμο και τον Μιρτσέα Λουτσέσκουμ, πατέρα του Ραζβάν που είναι προπονητής της.

Οψιόν αγοράς δεν μπήκε, αλλά αν ο Κεντζιόρα δώσει αυτά που προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει (αυτός ήταν που εισηγήθηκε την απόκτησή του, γιατί ήθελε έναν επιπλέον μπακ, μετά τους τραυματισμούς Λύρατζη και Τσαούση), τότε θα βρεθεί ο τρόπος να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι.

Το βιογραφικό του Κεντζιόρα

Γεννημένος στις 11 Ιουνίου του 1994, έχει ύψος 1.84 και άρχισε την καριέρα του από την Ζιελόνα Γκόρα και στα 16 του πήγε στην Λεχ Πόζναν. Στην πολωνική ομάδα “έγραψε” 158 συμμετοχές και 11 γκολ και το 2017 πήγε στην Ντιναμό Κιέβου, όπου μετράει 198 συμμετοχές και 7 γκολ. Φόρεσε 26 φορές την φανέλα της εθνικής Πολωνίας και έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα, δύο με την Λεχ και ένα με την Ντιναμό.

“Τρέχουν” για φορ

Ο ΠΑΟΚ δεν μένει στην μεταγραφή Κεντζιόρα και προσπαθεί να ενισχύσει και την γραμμή κρούσης του. Ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα από χθες για έναν ακόμη επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Ολιβέιρα. Κάποιες πληροφορίες μιλούσαν για επαφές με ελεύθερο παίκτη από το πάνω ράφι, αλλά δεν επιβεβαιωνόταν από την ΠΑΕ. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη περίπτωση που “δουλεύει” ο ΠΑΟΚ και αναμένονται εξελίξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.