Μετά το ημίχρονο σήμανε… Silver Alert

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Απριλίου 2023

Μια ομάδα, ακόμη κι όταν εμφανίζεται δυσλειτουργική στην επίθεση, θα πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάζεται σοβαρή στην άμυνα προς διαφύλαξη του ελάχιστου που μπορεί να πάρει σ’ ένα παιχνίδι. Ο Αρης του δευτέρου ημιχρόνου δεν έκανε ούτε αυτό. Κι ας μπήκε δεύτερος αμυντικός χαφ (σ. σ. Ντουκουρέ) πλάι στον Ετέμπο σε μια κίνηση προνοητικότητας του ανεβάσματος των γραμμών του Παναθηναϊκού. Τα λάθη απερισκεψίας του Φαμπιάνο και γενικώς της αμυντικής τετράδας ήταν απερίγραπτα κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν στοιχειωδώς πιο ουσιαστικός, ο αγώνας θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ακόμη χειρότερα για τους «κίτρινους». Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε ούτε αυτό που είχε «πετύχει» στο πρώτο μη επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ομαδική καθίζηση η οποία οδήγησε στην απώλεια συγκέντρωσης και στον εκνευρισμό σαν αυτόν που έβγαλε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος αντί για ποδόσφαιρο νόμιζε ότι πήγε σε φασαρία. Ο Μαυριτανός θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί όταν το ζήτημα και όχι να παραμείνει στο παιχνίδι στον βωμό της παρουσίας δύο φορ. Τι να κάνεις δηλαδή τον έναν φορ όταν καταστρέφει αντί να δημιουργεί; Προφανώς δεν έφταιξε μόνο αυτός, όταν τα κεντρικά χαφ και οι ακραίοι (πλην του Ιτούρμπε) κάνουν τόσο κακό παιχνίδι σε συνδυασμό με την… αμυντική ασυναρτησία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αρης δεν έκανε ούτε μία ουσιαστική φάση σε ροή αγώνα. Περιορίστηκε σ’ εκείνη την εκτέλεση φάουλ του Λούις Πάλμα ο οποίος δείχνει δυσκολία στη διαχείριση του «ντόρου» που έχει γίνει γύρω από το όνομά του.

Γενικώς όμως στα Playoffs, τα καλά αγωνιστικά λεπτά είναι συντριπτικά λιγότερα από τα άσχημα. Ένα καλό ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και 20 λεπτά στο Καραϊσκάκη. Με 65 λεπτά καλής απόδοσης (σε σύνολο 270+) όχι μόνο δεν αλλάζεις τη μοίρα σου αλλά επιβεβαιώνεις αυτούς που σε αμφισβητούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αντί επιλόγου, δίχως να έχει κύρια ευθύνη για το γκολ, ο Μάριος Σιαμπάνης είχε κακή αντίδραση στη φάση του γκολ. Προσωπικά διαφωνώ με τη μοιρασιά αγώνων στη θέση του τερματοφύλακα όταν διακυβεύεται ένας στόχος. Ειδικά όταν ο πρώτος έχει πραγματοποιήσει τόσο καλή χρονιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.