Μετά την παραμονή Αυγενάκη έρχονται και τα... «χειρότερα»

Δημήτρης Μπούζας07 Αυγούστου 2020

Ασφαλώς και προξένησε εντύπωση στην κοινή γνώμη η παραμονή του Αυγενάκη στο Κυβερνητικό σχήμα, μετά τα όσα ανεκδιήγητα, προκλητικά και σκανδαλώδη διέπραξε στο μέχρι τώρα διάστημα της θητείας του. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν εξεπλάγησαν. Αυτοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πολύ κοντά και «από μέσα» (τα εντός του Κυβερνητικού σχήματος), ποιες είναι και πόσο ισχυρός είναι οι πλάτες του τραγικά αποτυχημένου Υφυπουργού. 

Παράλληλα και πόσο ισχυρό παραμένει το ερυθρόλευκο κυβερνητικό μπλοκ στο οποίο εδώ και αρκετό καιρό όπως άλλωστε το έχουμε αναφέρει και σε άλλα σχόλια μας έχει προστεθεί κι ένας εκ των πλέον εμπίστων Υπουργών του Πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Του τελευταίου οι δραστηριότητες με ξεχωριστές υποστηρικτές προσπάθειες σε φίλα προσκείμενους είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, διακριτικές και χωρίς 0αμφιβολία προσεκτικά κι εντός των επιτρεπόμενων ορίων επιχειρούμενες. Κάποιες από αυτές «εντοπίζονται», μέσα από διαλόγους, αιτήματα ή ακόμη και ευχαριστίες ή… συγνώμες. 

Το παντοδύναμο λοιπόν ερυθρόλευκο μπλοκ στέρεα θεμελιωμένο από την Ντόρα Μπακογιάννη, κουμπάρα του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να διατηρήσει στο πόστο του, τον τοποτηρητή των συμφερόντων του. Άλλωστε είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα της Κυβέρνησης, που μάλλον κανένας δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση της παραμονής ή όχι του πλέον αποτυχημένους μέλους της. Διαβάστε τι έγραψαν τα «ΝΕΑ» – ιδιοκτησίας Μαρινάκη – μετά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης που δεν συμπεριέλαβε τον Υφυπουργό – φυτό: Με τίτλο: «Πήγαν στράφι οι φήμες και οι εκτιμήσεις», συνεχίζει: «Στη λίστα των αλλαγών που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δεν υπήρχε το όνομα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Πήγαν στράφι όλα τα δημοσιεύματα για την ανάγκη αντικατάστασης του όλα τα ρεπορτάζ και όλες οι προβλέψεις αυτών που ξέρουν. 

Ο Αυγενάκης συνέχεια μέχρι νεωτέρας. Κι ας υπάρχουν και εντός της Κυβέρνησης κάποιοι που δεν ξετρελαίνονται με την παραμονή του. Αντικατάσταση του Αυγενάκη θα σήμαινε πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εγκληματική οργάνωση (σ.σ αλήθεια δεν είναι;), που καλώς δεν έγινε ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, πως η ΕΠΟ πρέπει να κάνει εκλογές οπότε θέλει και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, πως το ποδόσφαιρο ανήκει στους στοιχηματζήδες, πως στο μπάσκετ όλα είναι υπέροχα και πως το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η ΕΡΤ που δεν δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε ομάδα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Καλώς ή κακώς αυτού του είδους η ατζέντα δεν αρέσει στο Μητσοτάκη: Προτιμά κάποιον που έχει τη διάθεση να κάνει την ζωή δύσκολη σε λογιών λογιών πονηρούς που θέλουν παίξουν τους χαλίφηδες του Αθλητισμού». 

Το βαθυστόχαστο σχόλιο συνοδεύεται από μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Πρωθυπουργό με τον Αυγενάκη με την εξής λεζάντα: «Όποιοι πιστεύουν ότι ο Αυγενάκης τελειώνει με τον ανασχηματισμό θα πρέπει να ρωτήσουν τον Πρωθυπουργό γιατί δεν τους άκουσε».

Έχετε να προσθέσετε μήπως τίποτα στα γραφόμενα από τον υποτακτικό του αφεντικού και ερυθρόλευκο Σουζλόφ, πρώην μυστικοσύμβουλο του άτυχου Αντώνη Ρέμου, τον οποίο οδήγησε με τις συμβουλές του και στο γκρεμό; Ποιους χαλίφηδες εννοεί αυτούς των Αραβικών Εμιράτων ή αυτόν που βλέπει σε καθημερινή βάση με την κελεμπία του να του δίνει τις εντολές τι θα γράψει; Πάμε όμως παρακάτω γιατί έχουμε και σοβαρότερα μαντάτα. 

Επειδή λοιπόν ο Μαρινάκης βλέπει πως δεν έχει και πολλές πιθανότητες να ξαναπάρει την ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι έβαλε το Γεραπετρίτη και τον Αυγενάκη να καταθέσουν μια τροπολογία ντροπής στην κυριολεξία για να μεταθέσουν τις χρονολογίες μήπως βρει ευκαιρία και χρόνο να αλλάξει τους συσχετισμούς, μετ επιτάσεως διαρρέεται και υποστηρίζεται ότι οι ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται τώρα περισσότερο την προσοχή τους στην άλωση της ΚΕΔ τοποθετώντας δικούς τους ανθρώπους. Τώρα να μιλάμε για άλωση μάλλον μοιάζει για ανέκδοτο από τη στιγμή που την είχαν με την παρουσία του Τριτσώνη. Όμως ακούστε τι άποψη επικρατεί για αυτή την διαδοχή. 

Πρώτο φαβορί για διάδοχος του Τριτσώνη είναι ο Κομίνης! Μάλλον βιαστήκατε να χαρείτε γιατί είδατε να τον βγάζουν από τους πίνακες. Υπάρχουν κι άλλα ονόματα βέβαια όπως του Στυλιάρα, του Καλογερόπουλου και μιας σειρά προσκυνημένων πολλών βετεράνων της παράγκας. Επειδή στην προκειμένη περίπτωση αυτοί που θα αποφασίσουν είναι κι αυτοί εξαρτημένοι (ΟΥΕΦΑ - Θεόδωρος Θεοδωρίδης) να είστε σίγουροι πως αυτό που επιθυμεί ο Ολυμπιακός θα γίνει. Καλό κουράγιο λοιπόν σε όλους.

ΥΓ: Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Γιάννη Ψηφίδη και στη μεγάλη οικογένεια του Άρη. Πρόσφερε στα δύσκολα χρόνια των κιτρίνων πάρα πολλά. Μερικά ξεπερνούσαν τα όρια του αλτρουισμού και της θυσίας. Παρορμητικός και συναισθηματικός όπως εγώ τον γνώρισα, παρέμεινε ως την τελευταία του στιγμή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.