Μετά την κλήρωση στο... Δελφινάριο ο τεράστιος Βρούτο δίνει τα ρέστα του

Δημήτρης Μπούζας07 Φεβρουαρίου 2021

Κωμικο-τραγωδία με γέλιο μέχρι δακρύων. Πρωταγωνιστής ο... αξιοσέβαστος φον Καραπαπάς, μετρ της ψευδολογίας, της συνωμοσιολογίας αλλά και υπερασπιστής των αδυνάτων και των αδικημένων απο την κληρωτίδα.

Αποζημιώθηκαν όλοι όσοι αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης. Και όταν λέμε όλοι το εννοούμε. Γιατί το γέλιο που σκόρπισε και πάλι ο ανεπανάληπτος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού – ίδιος με τον Βρούτο του Ποπάυ – με όλα τα συνακόλουθα βέβαια συναισθήματα που συνοδεύουν το πρόσωπο του (ανοχή και οίκτος), υποχρεώσε και αυτούς που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το τι έβγαλε η κληρωτίδα, να απολαύσουν τη νέα εκπληκτική παράσταση που έδωσε. Γέλιο άφθονο με τους πανέλληνες να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν αυτός ο λαρτζ και κατά διαστήματα χοντρόπετσος και άγαρμπος στις δηλώσεις αλλά και στις εκδηλώσεις του τύπος, έχει κατά βάθος τόσο λεπτό χιούμορ. Γιατί περί ανέκδοτου πρόκειται να βγαίνει μετά από μια κλήρωση και να υποστηρίζει ότι αυτή ήταν στημένη χωρίς αποδείξεις και με μια αφελή εμμονή σε ένα δίδυμο ομάδων που θεωρούνται αν όχι αυτοκόλλητες, τουλάχιστον ότι συνδέονται με ισχυρούς φιλικούς δεσμούς. Αυτό το τελευταίο από μόνο του αφήνει άλλου είδους ερωτηματικά, ποικίλες ερμηνείες και όχι σκιές για μια διαδικασία που έχει επαναληφθεί πρόσφατα δύο φορές με τον ίδιο τρόπο. Και για την οποία διαδικασία ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ο συμπαθέστατος Βρούτο. 

Είναι γνωστό οι κληρώσεις ενίοτε φέρνουν και δυσκολίες. Επί παραδείγματι ο ΠΑΟΚ στα κύπελλα που κέρδισε έχει αποκλείσει πολλούς ισχυρούς κι έχει αποκλειστεί επίσης. Οπως πρόσφατα (πέρυσι) από τον Ολυμπιακό στο γνωστό εκείνο παιχνίδι που ο ξένος ρέφερι σε συνεργασία με τον Παπαπέτρου βοήθησαν τον θρύλο να ξεπεράσει το εμπόδιο του δικέφαλου. Ποτέ όμως δεν στάθηκε στο ότι η κληρωτίδα δεν του έφερνε αυτό που ήθελε. Γνώριζε εξ αρχής ότι για να κατακτήσεις το κύπελλο θα πρέπει να νικήσεις όσες ομάδες βρεθούν μπροστά σου και βγουν από τις σχετικές κληρώσεις. Εδώ τι θέλει να μας πει ο αντιπρόεδρος των ερυθρόλευκων; Ότι δηλαδή η κλήρωση έστησε το δίδυμο της ομάδας του με τον Άρη; Και οι δύο ομάδες έτσι κι αλλιώς δεν θα έπρεπε να βρεθούν αντίπαλοι μέχρι τον τελικό ή στον τελικό; Τι μπορούσε να γίνει στην προκειμένη περίπτωση; Να βγει εκτός κλήρωσης είτε ο Ολυμπιακός είτε ο Άρης γα να μην προκύψει αυτή η ανεπιθύμητη και για τους δύο κόντρα; Για ποιο λόγο; Ο Άρης έχει μια πολύ καλή ομάδα και πολλές ελπίδες να προχωρήσει, αποκλείοντας τους ερυθρόλευκους. Στάθηκε έστω και μια στιγμή σε αυτήν την πιθανότητα ο κύριος Καραπαπάς. Νομίζουμε όχι. Μήπως φοβάται τους Θεσσαλονικείς; Μάλλον όχι γιατί επί 11 συνεχόμενα παιχνίδια η ομάδα του περνάει με νίκη. Προφανώς άλλοι λόγοι τον εξωθούν σε τέτοιες αυτογελοιοποιήσεις. 

Το σημαντικό αλλά και αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι πως και κάποιοι «σοβαροί» του συναφιού εδώ πάνω, εκόντες άκοντες, υιοθέτησαν τις ανοησίες του Καραπαπά και εξετέθησαν. Ο τελευταίος για μια ακόμη φορά στο ρόλο του αυτόκλητου συνηγόρου υπεράσπισης άλλων ομάδων με αυτού του είδους τις δημόσιες παρεμβάσεις, εκθέτει εαυτόν, το σύλλογο του αλλά και όλους όσους επιχειρεί κατά την άποψη του να προστατέψει. 

Κλείνουμε το σχόλιο μας επαναλαμβάνοντας το ερώτημα προς τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και τους φίλους του: Πέρυσι όταν η κλήρωση έβγαλε το δίδυμο Ολυμπιακού–ΠΑΟΚ ήταν ή δεν ήταν στημένη; Απάντηση ασφαλώς δεν περιμένουμε. Όσο για τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι... αποκαλύψεις Καραπαπά ένα έχουμε να πούμε. Πολύ γέλιο μέχρι δακρύων και ένας καταιγισμός ειρωνικών σχολίων για τους πονόψυχους του Πειραιά που ενδιαφέρονται και για άλλους εκτός από την πάρτη τους. Για την οποία βέβαια φροντίζουν οι στρατευμένοι εκδοροσφαγείς του Τριτσώνη. Μην ξεχνάμε τι «διέπραξαν» «προχθές» ο Παπαπέτρου και ο Τσαγκαράκης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.