Μετά την Ε.Δ.Ε. και η απομάκρυνση του επικεφαλής, τι;

Γιώργος Στράντζαλης08 Νοεμβρίου 2022

Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος αλλά και η απόφαση απομάκρυνσης του επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ από τη θέση του είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο προκαλούνται πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μετά από αυτά, τι; Θα μάθει ποτέ ο κόσμος πού θα οδηγηθεί η έρευνα; 

Αν θα τιμωρηθεί και με ποια ποινή κάποιος υπεύθυνος; Γιατί η μετακίνηση από μία ομάδα σε άλλη, δεν είναι ποινή. Θα αναλάβει κάποιος εκ των υπευθύνων την ευθύνη, θα δείξει την ευθιξία και να παραιτηθεί από τη θέση του; Γιατί ωραία ακούγεται η Ε.Δ.Ε. και η μετακίνηση αστυνομικού σε άλλη μονάδα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτά δεν αρκούν μπροστά στη βαρβαρότητα με την οποία ενήργησαν οι αστυνομικοί σε βάρος των φιλάθλων του Αρη.

Εν τω μεταξύ, θέση για τα γεγονότα πήρε, μέσω προσωπικής δήλωσης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Γκολιδάκης ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: “(…) Οι Θεσσαλονικείς (σσ φίλαθλοι του Αρη) επέδειξαν χαρακτηριστική ψυχραιμία όταν δέχθηκαν επίθεση με φωτοβολίδες ευθείας βολής από κουκουλοφόρους και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Έδωσαν μια ελπίδα ότι μπορούμε να μιλάμε για μετακινήσεις φιλάθλων. Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δεν είναι δυνατόν μεμονωμένες ενέργειες αστυνομικών να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το Σώμα, τη στιγμή που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνδρες και οι γυναίκες αστυνομικοί πασχίζουν για την προστασία του πολίτη”. 

Από την πλευρά της, η Άννα Ευθυμία, μετά από προσωπική επικοινωνία της με τον κ. Θεοδωρικάκο ο οποίος την ενημέρωση για την άμεση απομάκρυνση από τα ΜΑΤ του επικεφαλής, προέβη στην παρακάτω δήλωση: “Δεν υπάρχουν λόγια για την καταγγελία ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φιλάθλους του ΑΡΗ (…) Κάποια στιγμή θα πρέπει η Πολιτεία και η ΕΠΟ να διασφαλίσουν εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να παρακολουθούνται από τους φιλάθλους όλων των ομάδων”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.