«Πρέπει να κάνουμε δύο τεστ, γιατί ίσως κάποια βγουν ψευδή»

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο καθηγήτης Παθολογίας του ΑΠΘ και γιατρός του ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης αλλά και το πως ανταπεξέρχεται ο κόσμος και το σύστημα υγείας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Μέχρι στιγμής στο ΑΧΕΠΑ έχουμε 35 οροθετικούς, οι περισσότεροι από την επαρχία. Μετά την 25η Μαρτίου που υπάρχουν οι περιορισμοί, υπάρχει και περιορισμός στην εξάπλωση του ιού. Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε και να μείνουμε στο σπίτι, να μην βγαίνει άσκοπα ο κόσμος. Οποιος μπορεί να προσφέρει βοήθεια είτε υλικού είτε οικονομική, τότε είναι καλοδεχούμενη. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι αναπνευστήρες, μέχρι τώρα είμαστε επαρκείς και το σύστημα έχει ανταποκριθεί. 

Στο ΑΧΕΠΑ έχουμε 2 ΜΕΘ, με 10 κλίνες γεμάτες στην μία και κάποιες κενές στην άλλη. Αν μπορέσουμε και πειθαρχήσουμε, θα μπορούμε να είμαστε σε θέση σε 15 μέρες να δούμε αν θα υπάρχει ύφεση του φαινομένου ή αν θα έχουμε έξαρση. Οσο για τα τεστ, το θέμα είναι πως πρέπει να κάνουμε δύο τεστ και όχι ένα αλλά και ίσως κάποια τεστ βγουν ψευδή. Επί του παρόντος το σύστημα υγείας αντεπεξέρχεται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.