Μετά τη μυθική ανατροπή ακολούθησε ένα τρελό γλέντι

Metrosport Team15 Μαΐου 2022

Είναι δύσκολο να περιγραφεί αυτό που έγινε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ρόμπερτ Μάντεν. Στην κερκίδα, το γλέντι άρχισε λίγα λεπτά νωρίτερα κι όταν όλα τελείωσαν, πολλοί ποδοσφαιριστές του Αρη έβαλαν τα κλάματα βγάζοντας από τα εσώψυχά τους την ένταση που είχαν νιώσει.

Ηταν ένα ξέσπασμα ψυχής. Από τους 17-18 χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης», τους ποδοσφαιριστές του Αρη όπου αρκετοί εξ’ αυτών έκλαψαν με λυγμούς αλλά και το σύνολο του ποδοσφαιρικού οργανισμού που εκτόξευσε από μέσα του όλη την πίεση της χρονιάς, τη λαχτάρα για μια ακόμη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Και δεν ήταν μόνο η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου παρά τις τρικλοποδιές (σ. σ. η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών με την οποία πορεύτηκε η ομάδα έως ότου δικαιωθεί στο CAS), αλλά και ο τρόπος με τον οποίον ήρθε. Μια ανατροπή η οποία θα μείνει στην ιστορία, ένα γραμμάτιο που εξοφλήθηκε από εκείνον τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

Αυτά είχαν στο μυαλό τους και οι παίκτες, σαν τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος δεν ήταν απλά δακρυσμένος αλλά ξέσπασε με τις φωνές του. Λίγο πιο πέρα, ο Ματέο Γκαρσία έκανε το ίδιο αφιερώνοντας τη στιγμή στον πατέρα του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Καθώς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποχωρούσαν περίλυποι από το χορτάρι του γηπέδου, στην άλλη πλευρά το γλέντι είχε… ανάψει. Κόσμος και ομάδα μαζί, με συνθήματα αποθέωσης για όλους. «Αυτός ο θρίαμβος δεν είναι προσωπικός, ανήκει σε όλα την ομάδα αλλά και στον κόσμο. 

Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Παίξαμε έναν τελικό, έτσι αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσοι βοήθησαν να φτιαχτεί αυτή η ομάδα. Το έχω πει πολλές φορές ότι είναι καλή ομάδα και αξίζει. Μπράβο στους παίκτες και στον κόσμο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου», είπε ο Χερμάν Μπούργος ο οποίος αν και σωματώδης, χάθηκε στις αγκαλιές όλων όσοι βρέθηκαν γύρω του.

Για τουλάχιστον 15-20 λεπτά, οι παίκτες έμειναν στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας συνθήματα με τους οπαδούς για να ακολουθήσει το γλέντι στα αποδυτήρια με μπροστάρη τον Ντάνιελ Μαντσίνι, καθώς οι οπαδοί του Αρη παρέμεναν επί της οδού Παπαναστασίου για να πανηγυρίσουν και φυσικά να αποθεώσουν τους παίκτες ενώ αυτοί έφευγαν από το «Κλ.Βικελίδης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.