ΠΑΟΚ: Μεστή ουσίας αλλά και μηνυμάτων η νέα παρέμβαση των οργανωμένων

Δημήτρης Μπούζας04 Νοεμβρίου 2021

Ξεκάθαρες «θέσεις», σημαντικές επισημάνσεις, ειλικρινείς επιβραβεύσεις, έντιμες διευκρινίσεις (διαφάνεια) και πάνω από όλα επιβεβαιωμένο και θέσφατο η υποχρέωση να στηρίζουν την ομάδα τους μακριά και απαγορευτικά από κάθε ενδεχόμενο συνδιοίκησης.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία ανακοίνωση του ιστορικού Συνδέσμου της «Θύρας 4», η οποία κατά γενική ομολογία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Οι οποίες αφορούσαν τις θέσεις τις οποίες παρουσίαζαν και που είχαν σχέση με την πορεία και τον τρόπο διοίκησης του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ», αλλά και το ύφος της σύνταξης της.

 Η νέα πρόσφατη παρέμβαση προφανώς έρχεται σαν μια αναγκαία προσθήκη, εξαιτίας των σημαντικών εξελίξεων που μεσολάβησαν και για τις οποίες οι οργανωμένοι θεωρούσαν ότι οφείλουν να τοποθετηθούν, από τη στιγμή μάλιστα που σημαντικά γεγονότα όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου, επιβάλλουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση από όλες τις πλευρές. 

Το κείμενο αυτής της ανακοίνωσης «κινήθηκε» μέσα στα ίδια αυστηρά πλαίσια της προηγούμενης, αφήνοντας επίσης τις ίδιες ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες εντυπώσεις. Καθαρός λόγος, θαρραλέες και έντιμες τοποθετήσεις με κορυφαία επισήμανση τη διαφάνεια, αλλά και αναφορά σε μια υψίστης σημασίας περίπτωση (προειδοποίηση) για την σύμπτυξη δυνάμεων με την υποσημείωση ότι το γεγονός της παρουσίας 150 μελών στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Ερασιτέχνη θεωρείται ασυγχώρητο και απαράδεκτο φαινόμενο. 

Σε ότι έχει τώρα σχέση με τον ΑΣ, οι συνδεσμίτες θεωρούν υποχρέωση τους να συγχαρούν τον Θανάση Κατσαρή για την επανεκλογή του, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι... «είναι αυτός που «εκτόξευσε» τη δυναμική του Ερασιτέχνη δημιουργώντας νέα τμήματα που φτάνουν πλέον τα 21, με τα περισσότερα των οποίων να κάνουν πρωταθλητισμό στις κατηγορίες που αγωνίζονται. 

Μόνο στα ομαδικά αθλήματα έχουν κατακτηθεί κατά τη θητεία του 27 πρωταθλήματα και 18 κύπελλα, τα οποία έδωσαν μεγάλη χαρά (και περηφάνια θα προσθέταμε) στον κόσμο μας». Σημαντική και η επισήμανση της νομοτελειακής και διαχρονικής απόφασης τους να μην αναμειχθούν ποτέ στα διοικητικά. Για το συγκεκριμένο θέμα γράφουν τα εξής: 

«Στόχος μας είναι αποκλειστικά και μόνον η στήριξη του συλλόγου και των τμημάτων και η συμμετοχή στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Γ.Σ και σε καμία περίπτωση να διοικήσουμε. Υπάρχουν παραδείγματα εμπλοκής οπαδών στο διοικητικό κομμάτι σε διάφορές ομάδες (γειτονικές και μη) με καταστροφικές στην κυριολεξία συνέπειες. 

Εάν ο Α.Σ. ακόμη εκπέμπει υγεία, κατά πολύ οφείλεται στη μη εμπλοκή οπαδών στην διοίκηση. Αυτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε η πετυχημένη και απολύτως λογική αυτή πρακτική, να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Συνοψίζοντας, μένουμε στην εξαιρετικά προσεγμένη διατύπωση των απόψεων των οργανωμένων στα όσα περί διαφάνειας επιμένουν, στην για πολλοστή φορά διατύπωση ότι ποτέ δεν πρόκειται να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις, στην απόφαση τους να σπεύσουν μαζικά να εγγραφούν μέλη στον Α.Σ. και στην αναγνώριση της προσφοράς του Θανάση Κατσαρή. 

Σε αυτό το τελευταίο θα ζητήσω να μου επιτραπεί να σταθώ για λίγο. Να γυρίσω κάποια (αρκετά) χρόνια πίσω για να θυμηθώ την εικόνα ενός πιτσιρικά Ανωπολίτη που φορούσε τα γάντια με περηφάνια και καμάρωνε σαν μέλος της πυγμαχικής ομάδας του ΑΣ ΠΑΟΚ. 

Ο Θανάσης Κατσαρής με τον επίσης φίλο του Ανωπολίτη Τάκη Πανελούδη, από νεαρότατης ηλικίας μπήκαν στα διοικητικά δρώμενα του δικέφαλου. Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΑΣ «έχρισε» μέλος του Ερασιτέχνη ο αείμνηστος και επί πολλά έτη παράγοντας του λαοφιλέστατου συλλόγου, Τάκης Ανεμούδης. 

Από τις πρώτες στιγμές διαπίστωσα στον νεαρό παράγοντα αρετές «δυσεύρετες» στον χώρο. Τον στήριξα γιατί τον πίστευα. Η διαδρομή του πέρασε από μύρια όσα κύματα. 

Πολεμήθηκε άγρια όσο κανείς σχεδόν από κάποιους ψευτοΠΑΟΚάρχες και αυλικούς που τον θεωρούσαν εμπόδιο στους άνομους στόχους τους. Κέρβερος πραγματικός, προστάτευσε την περιουσία του ΠΑΟΚ και κράτησε με τα δόντια την Τούμπα που ήταν έτοιμη να βγει στο σφυρί. Στα πολύ δύσκολα ήμουν κοντά του. Το έκανα και για αυτόν, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. 

Έγινα κι εγώ στόχος των ίδιων που τον κυνηγούσαν. Ο Θανάσης Κατσαρής πέραν των όσων άλλων πολύτιμων και σημαντικών πέτυχε στην 20ετία και άνω της ηγεσίας του, υπήρξε και από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Ως εκ τούτου μου επιτρέπετε στα συγχαρητήρια των συνδεσμιτών οργανωμένων να προσθέσω και τα δικά μου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.