Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινοι Νυφαντόπουλος-Τελτσίδου, 9 μετάλλια για την Ελλάδα

Metrosport Team30 Ιουνίου 2022

Το 9ο μετάλλιο συνολικά και δεύτερο για σήμερα (Πέμπτη 30/6) πήρε η χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν της Αλγερίας.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 10.28 στα 200μ., μένοντας πίσω από τους Τούρκους Χάρβεϊ και Γκουλίγιεφ. Ο πρωταθλητής μας νωρίτερα είχε βγει 3ος και στον προκριματικό με 10.34, στον τελικό όμως βελτίωσε την επίδοσή του, έκανε ατομικό ρεκόρ και ανέβηκε στο βάθρο.

Νωρίτερα άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε η ελληνική αποστολή, με την τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 70κ.

Η Τελτσίδου ξεκίνησε έχοντας δύσκολη αντίπαλο στην εκκίνηση, καθώς αναμετρήθηκε με την 27χρονη πρωταθλήτρια Αφρικής (τρεις φορές), την Τυνήσια Νιχέλ Λαντόσλι. Παρά την ήττα της, η καλή πορεία της Λαντόσλι έδωσε στην Ελληνίδα τζουντόκα ένα εισιτήριο δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο αξιοποίησε με το καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας την Πορτογαλιδα Τζοάνα Κριστίνα Κρισοστόμο στα ρεπεσάζ των 70 κιλών, μέσα από διαδικασία του χρυσού σκορ. Στον αγώνα για την θέση στο βάθρο, η Τελτσίδου πάλι στο χρυσό σκορ, αυτήν την φορά την Άνκα Πογκάτσνικ από την Σλοβακία. Αν και δυνατή η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2022, δεν κατάφερε να αντισταθεί στην κυριαρχία της Τελτσίδου, η οποία χρίστηκε μεταλλιούχος στο Οράν ως η πρώτη Ελληνίδα τζουντόκα με μετάλλιο σε μεσογειακούς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.