Μεσίνιο: Το «μαργαριτάρι» του Αμπέλ Φερέιρα που ονειρεύεται την Μπάρτσα - Μόλις στα 10 υπέγραψε με την Nike!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου14 Ιουλίου 2023

Ο 16χρονος, Εστεβάο Γουίλιαν Αλμέιδα Ντε Ολιβέιρα Γκονσάλβες, περισσότερο γνωστός ως Μεσίνιο, είναι το επόμενο «μαργαριτάρι» της Βραζιλίας. Ο ταλαντούχος εξτρέμ της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, έχει το παρατσούκλι από το όνομα του Μέσι για τις ομοιότητές που έχει με τον Αργεντινό σούπερ σταρ, κυρίως γιατί οδηγεί την μπάλα έχοντάς την κοντά στο πόδι του.

Τα πρώτα του βήματα του στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην ομάδα της γενέτειράς του, την Φράνκα, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Το 2017 έγινε μέλος της Κρουζέιρο, τέσσερα χρόνια αργότερα μπήκε στις ακαδημίες της Παλμέιρας και, πλέον, έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με ρήτρα 60 εκατ. ευρώ. 

* Με την φανέλα της Κρουζέιρο 

Είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μελλοντικός νικητής της Χρυσής Μπάλας. Εκτός από τα γκολ και τις ντρίπλες του, ο Μεσίνιο έχει ήδη γίνει συλλέκτης τίτλων στα τμήματα υποδομής, έχοντας κερδίσει, μεταξύ άλλων, ένα πρωτάθλημα κάτω των 15, ένα πρωτάθλημα κάτω των 17 και το κύπελλο Βραζιλίας U17.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 16 ετών, οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους μεγάλους της Ευρώπης. Για τον Ντέκο, τον σημερινό αθλητικό διευθυντή της Μπάρτσα και πρώην συμβούλου του συλλόγου στη Βραζιλία, είναι ένα από τα μελλοντικά στοιχήματα. Όπως και με τον Βίτορ Ρόκε, ο Ντέκο έχει για σύμμαχό του τον Αντρέ Κιούρι, τον κοινό ατζέντη των δύο ποδοσφαιριστών.

Προσφορά εκατομμυρίων από την Παρί, το όνειρό του είναι να παίξει στην Μπαρτσελόνα

Εκτός από την Μπαρτσελόνα, ένας από τους μνηστήρες για τον Μεσίνιο είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, που ήδη προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει την υπογραφή του Βίτορ Ρόκε, ο οποίος, τελικά, κατέληξε στους Καταλανούς.

Ο γαλλικός σύλλογος έχει ήδη βάλει επίσημη προσφορά 50 εκατομμυρίων στο τραπέζι της Παλμέιρας, αλλά το όνειρο του Μεσίνιο όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του είναι να μετακομίσει στην Μπάρτσα και να ακολουθήσει τα βήματα του μεγάλου του ινδάλματος, του Λιονέλ Μέσι.

Περιμένοντας να δει πώς θα εξελιχθεί το μέλλον του ως επαγγελματίας, ο Μεσίνιο κατέχει ήδη ένα ρεκόρ. Σε ηλικία μόλις 10 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τη Nike!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.