Μέσι-Ρονάλντο σημειώσατε 1

Δημήτρης Μπασμπαρέλας10 Μαρτίου 2020

Ηταν ο ποδοσφαιριστής του μήνα (Φεβρουάριος) στη La Liga, ενώ το γκολ του κόντρα στην Εϊμπάρ είχε ψηφιστεί το καλύτερο για τον ίδιο μήνα. 

Ταυτόχρονα, με το πέναλτι – γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ το περασμένο Σάββατο (7/3), ο αρχηγός των Καταλανών, Λιονέλ Μέσι, έφτασε πλέον τα 438 τέρματα σε 474 ματς της La Liga και άφησε στη 2η θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιος είναι ο σχετικός πίνακας; 

Ο Μέσι είναι πλέον πρώτος σκόρερ στην ιστορία των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία). Κι αυτό γιατί, ο Πορτογάλος δεν σκόραρε, στο νικηφόρο ντέρμπι της Κυριακής (8/3) με την Ιντερ στο Τορίνο (2-0), μένοντας στα 437 γκολ σε 541 ματς Πρωταθλήματος.

Ηταν μάλιστα και επίσημα το Νο 1.000 παιχνίδι για τον Πορτογάλο σταρ. Ο νυν άσος της Γιουβέντους παίζει 18 σερί χρονιές σε τέσσερα διαφορετικά club, έχοντας βάλει 725 γκολ συνολικά.

*** Μάλιστα, ο Ρονάλντο μετρά περισσότερα εύστοχα πέναλτι από τον Μέσι στην ιστορία της La Liga. Εχει 66 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Μέσι έφτασε πλέον τα 55 με αυτό κόντρα στους Βάσκους. Ανάμεσα τους βρίσκεται ένας ακόμη πρώην της Ρεάλ, βετεράνος πλέον, ο Μεξικανός, Ούγκο Σάντσες, με 56 εύστοχες εκτελέσεις.

“Η φυσική τάξη του σύμπαντος αποκαταστάθηκε”

Χρειάστηκαν, πάντως, έξι εβδομάδες για να βρεθεί στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα. Η προσπέραση του Μέσι έδωσε αφορμή στην Μπαρτσελόνα να κάνει σχετικό θέμα, όπως ήταν λογικό, με τίτλο… “Η φυσική τάξη του σύμπαντος αποκαταστάθηκε”, προφανώς θέλοντας να τρολάρει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ταυτόχρονα, σε 24 αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Σοσιεδάδ έχει συμμετοχή σε 25 γκολ ο Αργεντινός αρχηγός των Καταλανών. Πιο συγκεκριμένα, έβαλε 16 γκολ και τροφοδότησε τους συμπαίκτες του για να σκοράρουν άλλες εννιά φορές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.