Μέσι, οι εκτελέσεις σου δεν τρομάζουν πια

Παναγιώτα Χαλκιά01 Ιανουαρίου 2021

Φανερά απογοητευμένος αποχώρησε από το «Καμπ Νόου» ο Λιονέλ Μέσι μετά το νέο στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι με την Εϊμπάρ. Ο Αργεντινός κοίταξε το κενό, κούνησε το κεφάλι του και έφυγε δυσαρεστημένος με την εικόνα της ομάδας. Οι Καταλανοί δεν θυμίζουν σε τίποτα το ανίκητο σύνολο που ήταν κάποτε και η έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα είναι απογοητευτική.

Και ο ίδιος ο Μέσι δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Το σήριαλ της αποχώρησης του από το σύλλογο καλά κρατεί, τα δημοσιεύματα ποικίλλουν και ο ίδιος δείχνει να προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό στο χορτάρι. Αν μιλούσαμε για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή οι επιδόσεις του θα ήταν πολύ καλές δεδομένης της εποχής αλλά για τον Αργεντινό προβληματίζουν.

Η μικρή συγκομιδή του Λιονέλ Μέσι στα γκολ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, εάν λάβουμε υπόψιν μας και τις επιδόσεις του την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παρότι είχε τραυματιστεί τα νούμερα του ήταν πολύ καλύτερα από τα φετινά. Ο Αργεντινός είχε χάσει τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Ατλέτικο, Μπέτις, Οσασούνα και Βαλένθια. Επέστρεψε στο ματς με την Γρανάδα στις 21 του Σεπτέμβρη και είχε οχτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 10 εμφανίσεις. Τη φετινή σεζόν μετρά 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, επτά γκολ και τρεις ασίστ.

Το 50% των γκολ είναι από την άσπρη βούλα

Ο Λιονέλ Μέσι δείχνει να δυσκολεύεται να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μετρά 18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Champions League και έχει βρει δίχτυα 10 φορές ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μοιάζει πιο παραγωγικός καθώς σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει σημειώσει τρία τέρματα και δυο ασίστ.

Ωστόσο, τα μισά του τέρματα τα έχει πετύχει από την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός έχει βρει δίχτυα κόντρα σε Βιγιαρεάλ, Φερεντσβάρος, Γιουβέντους, Ντιναμό Κιέβου και Ρεάλ Μπέτις εκτελώντας εύστοχα από τα 11 βήματα.

Στο παιχνίδι με την Μπέτις σημείωσε και δεύτερο τέρμα με το αριστερό μετά από πάσα του Σέρζι Ρομπέρτο. Ήταν το πρώτο του γκολ σε κανονική ροή αγώνα για την περίοδο που διανύουμε. Ακολούθησαν άλλα τρία κόντρα σε Οσασούνα, Λεβάντε και Βαγιαδολίδ ενώ στο ματς με τη Βαλένθια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Τα φάουλ του πλέον δεν τρομάζουν

Κρύος ιδρώτας έλουζε τον εκάστοτε τερματοφύλακα όταν ο διαιτητής σφύριζε φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή στα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα. Η αποτελεσματικότητα του Λιονέλ Μέσι και σε αυτό το κομμάτι οδηγούσε τους προπονητές και τους παίκτες να σκαρφίζονται τρόπους για να εμποδίσουν τον Αργεντινό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο καθώς τα ποσοστά του 33χρονου στα χτυπήματα έχει μειωθεί αισθητά. Μετρά ήδη 70 προσπάθειες χωρίς να σκοράρει (!).

Η τελευταία φορά που ο Μέσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν στις 16 Ιουλίου του 2020 στην αναμέτρηση με την Οσασούνα στο Καμπ Νόου. Έκτοτε κάθε προσπάθεια του δεν έχει αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Φερεντσβάρος είχε πέντε φορές την ευκαιρία να εκτελέσει αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στο πλεκτό.

Λείπει από την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει φέτος 29 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα και 16 στο Champions League και ο Αργεντινός έχει συμμετοχή μόλις στο 1/3 αυτών. Ο 33χρονος έχει βρει δίχτυα 10 φορές, επτά στο πρωτάθλημα και τρεις στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει, δηλαδή, το 22% των συνολικών τερμάτων της ομάδας ενώ άλλα πέντε έχουν περάσει από τα πόδια του. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.