Μέσι: Εγκληματικά φάουλ που θα μπορούσαν να τον... διαλύσουν

Παναγιώτα Χαλκιά04 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα σκληρό φάουλ, σχεδόν δολοφονικό, δέχθηκε ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 29ο λεπτό του παιχνιδιού ο Αργεντινός δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Λουίς Μαρτίνες και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Έμεινε εκεί για τέσσερα ολόκληρα λεπτά κόβοντας την ανάσα όχι μόνο των φίλων της Αργεντινής και της Παρί αλλά όλου του φίλαθλου κοινού. Όπως ήταν λογικό, ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR και έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Βενεζουέλας.

Το σκληρό μαρκάρισμα δεν πέρασε απαρατήρητο και από τον τύπο της Αργεντινής, ο οποίος μιλά για «εγκληματικό φάουλ που θα μπορούσε να τον διαλύσει» και τονίζει ότι η κόκκινη κάρτα ήταν η μικρότερη ποινή που θα μπορούσε να δοθεί καθώς ήταν «μαρκάρισμα για φυλακή».

Γλίτωσε από Ράμος, Ουιφαλούσι, Φελίπε Λουίς

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί που προσπάθησαν να τον σταματήσουν είτε τραβώντας τη φανέλα του, είτε κάνοντας τάκλιν με τα δυο πόδια ή μια αγκωνιά, είτε με... πολεμικές τέχνες.

Το 2006 η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Αγγλία για να κοντραριστεί με την Τσέλσι. Σε μια φάση που γέννησε αντιδράσεις και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ντελ Όρνο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Αργεντίνο.


Τρία χρόνια αργότερα, ο Αμορεμπιέτα έδειξε τις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες απέναντι στον Μέσι στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.


Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Μέσι θα βρισκόταν και πάλι στο χορτάρι. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ουιφαλούσι έπεσε δυνατά πάνω του. Η κόκκινη κάρτα ήταν δεδομένη ενώ τιμωρήθηκε και με δυο αγωνιστικές από την Πειθαρχική Επιτροπή.


Τον Ιανουάριο του 2016 η Μπαρτσελόνα προηγούνταν με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Φελίπε Λουίς έπεσε με τις τάπες πάνω στο γόνατο του Αργεντίνου και λίγο έλειψε να του… κόψει την μπάλα. Δικαίως είχε αποβληθεί.


Ένα χρόνο αργότερα με ένα γκολ του Μέσι στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο 20ο λεπτό Ο Αργεντινός μάτωσε μετά από (ακούσια) αγκωνιά του Μαρσέλο. 


Δεν ήταν μόνο χτύπημα που δέχθηκε σε εκείνο το παιχνίδι καθώς ο Κασεμίρο προσπάθησε να τον σταματήσει κάνοντας τάκλιν με τα δυο πόδια ενώ στο 78ο λεπτό ο Σέρχιο Ράμος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα.


Δεν ήταν το πρώτο σκληρό φάουλ του Ισπανού εναντίον του Μέσι αφού και τον Νοέμβριο του 2010 έκανε ένα δυνατό τάκλιν και στη συνέχεια έσπρωξε και τους Πουγιόλ και Τσάβι. 


Το παιχνίδι των Καταλανών με τη Γιουβέντους δεν ήταν εύκολη υπόθεση και πάλι για τον Μέσι. Δέχθηκε αρκετά μαρκαρίσματα και μάτωσε όταν δέχθηκε το σκληρό μαρκάρισμα του Πιάνιτς που τον σήκωσε στον αέρα.

Στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν με την Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2019, ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Κρις Σμόλινγκ έριξε τον Μέσι αιμόφυρτο στο χορτάρι. Οι δύο άνδρες μίλησαν μετά το παιχνίδι και ξεκαθάρισαν ότι ήταν απλά μια άτυχη στιγμή.


H Μπαρτσελόνα κέρδιζε τη Λεγανές αλλά ο Μπουσίντζα τράβηξε τα φώτα πάνω του με τον τρόπο που προσπάθησε να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι.


Τον Απρίλιο του 2021 ο Μανουέλ Τριγκέρος είδε την κόκκινη κάρτα μετά από ένα σκληρό τάκλιν που έκανε στον Αργεντίνο. Ο παίκτης της Βιγιαρεάλ πήγε να κάνει προβολή πάνω στην μπάλα και  έπεσε με δύναμη πάνω στον αστράγαλο του Μέσι με τις τάπες.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.